Algemeen

Cultklassieker 'The Toxic Avenger' krijgt een reboot!

De oorspronkelijke productie van Lloyd Kaufman stamt alweer uit 1984.

door Zilko Tarici om 09:00 in Algemeen
Macon Blair, eerder voornamelijk bekend als acteur en na de Netflix-film I Don't Feel At Home In This World Anymore ook als begenadigd regisseur, zal het script schrijven en de regie op zich nemen van een reboot van cultklassieker The Toxic Avenger voor Legendary Entertainment.

Lloyd Kaufman en Michael Herz produceerden de oorspronkelijke low budget B-film uit 1984, waarin de nodige komische elementen en horrorelementen werden gecombineerd. De film vertelt het verhaal van een slappe conciërge van een fitnessclub die, na in een vat chemisch afval te zijn gevallen, transformeert in een mismaakte radioactieve spierbundel. Hij gebruikt zijn nieuwe gedaante om pestkoppen en corruptie tegen te gaan.

Van cultklassieker tot franchise
Na de oorspronkelijke film volgden er nog drie vervolgen, een musical, een videospel én een tekenfilmserie. Legendary bemachtigde de rechten van The Toxic Avenger afgelopen december van Troma en geeft het project de hoogste prioriteit.

Blair was onlangs als scenarist overigens nog verantwoordelijk voor Jeremy Saulniers Netflix-productie Hold the Dark.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Over jeugd sentiment gesproken.

Moviemagic

Avatar

De film was echte B-film met over-the-top karakters. Het was meer gemaakt voor de 'gore' dan iets anders. Goedkope effecten en make-up. Echt een film waar je alle hersenactiviteit moest uitschakelen om de film enigszins te kunnen waarderen. Ze zullen nu hopelijk veel beter kunnen.

Kijk de trailer maar:

conspiracy

Avatar

Ik weet niet of een remake hiervan kan werken. Of het zal helemaal aangepast worden naar moderne standaard, maar doordat de films zo'n 80s slapstick gevoel hebben raak je al snel het gevoel van het origineel kwijt. Serieuzer moet ook niet. En ik weet niet of er fans daadwerkelijk zitten te wachten op een verfilming. Hele franchise is morsdood wat mij betreft. Ook nooit echt mijn favoriet geweest trouwens.

Goku32

Avatar

Wow shit Dat is echt heel vet, ik heb dat poppetje nog in de kast staan van de toxic hahahahah

nieuwslaatste nieuws

meest populair