Celebrity

Barbra Streisand komt op voor Michael Jackson na controverse rondom 'Leaving Neverland'

Na de controversiele documentaire 'Leaving Neverland' ligt Jackson postuum flink onder vuur.

door Wouter Drummen om 08:53 in Celebrity
Michael Jackson is zonder twijfel een van de bekendste zangers aller tijden. De artiest bracht ons meesterlijke hits zoals o.a. Billy Jean, Beat it en natuurlijk Thriller. Toch kwam Jackson al vaker controversieel in het nieuws en recentelijk weer na de documentaire Leaving Neverland. Hierin getuigen twee mannen van seksueel misbruik door de zanger toen zij nog een kind waren. Zangeres en actrice Barbra Streisand gelooft hen, maar verdedigt Jackson desalniettemin toch.

''Ik geloof deze mannen; ze kunnen misbruikt zijn als kind, maar zoals ze het zelf ook al duidelijk maken in de documentaire, vonden ze het geweldig om daar te zijn en tijd met Michael door te brengen. Het is verkeerd wat er is gebeurd, maar ze zijn beiden getrouwd en hebben kinderen. Het heeft hen niet vernietigd''.

Dubbele gevoelens
Ook werd Streisand gevraagd of ze kwaad is op wat Michael mogelijk heeft aangericht: ''Ik heb er dubbele gevoelens aan over gehouden. Ik vind het zielig voor de kinderen. Ik vind het zielig voor Michael. Toch denk ik dat de grootste 'schuld' ligt bij de ouders. Welke ouder laat nu zijn kind bij een volwassen man in bed slapen? De ouders moeten hun kinderen beter beschermen''.

Streisand eindigde door te zeggen: ''Ik heb Michael meerdere keren ontmoet. Ik vond dat hij altijd heel kinderlijk overkwam, lief en zacht. Michael had volgens mij bepaalde seksuele behoeften ontsproten aan zijn eigen kindertijd of zijn DNA''.

Nieuwe reactie na kritiek
De nodige mensen vonden de reactie van Streisand zeer ongepast; zij kwam kort daarna dan ook weer terug op haar commentaar: ''Laat ik even duidelijk maken dat het nooit oké is wanneer een kind wordt misbruikt, in welke situatie dan ook. De verhalen van deze twee mannen zijn pijnlijk om te horen en ik heb veel respect en sympathie voor hen. Wat ik wilde zeggen is dat het altijd de belangrijkste rol is van de ouder zijn kind te beschermen maar volgens mij werden ze in dit geval door roem en fantasie verleid''.

nieuwslaatste nieuws

meest populair