Algemeen

Apple lanceert eigen streamingdienst AppleTV+: de gepersonaliseerde Netflix-killer?

Nieuwe AppleTV wordt gelanceerd over de gehele wereld.

door Bram de Groot om 19:10 in Algemeen
Tijdens de Apple Special Event in het Steve Jobs Theater in Cupertino heeft Apple onthuld dat er via de AppleTV app veel nieuws komt. Zo kun je in één app alle content kijken waarop je geabonneerd bent, via een soort van gepersonaliseerde omgeving die veel weg heeft van de Netflix-browser. Als klap op de vuurpijl is er AppleTV+, de streamingdienst met eigen content van Apple, opgeleverd door grote filmmakers.

Op de nieuwe AppleTV app kun je HBO, Showtime en talloze Viacom-kanalen (o.a. MTV) kijken. Zowel in abonnementsvorm en op basis van de bekeken content. "Alleen betalen voor wat je wilt, alles op een plek, advertentievrij, met de beste beeld- en geluidskwaliteit. Dit is hoe TV zou moeten werken," zei de presentator van Apple. Het is duidelijk dat Apple een flinke deal heeft gesloten met Warner Bros. Naast films en series kun je dus ook naar de andere content kijken.

AppleTV+
Naast de nieuwe AppleTV app komt er ook AppleTV+. Met een mooie video met grote namen als Steven Spielberg en J.J. Abrams werd de dienst gepubliceerd. Andere grote namen die meewerken aan de Apple dienst zijn onder meer Sophia Coppola, M. Night Shyamalan, Ron Howard, Octavia Spencer, Reese Witherspoon, Damien Chazelle, Jennifer Aniston en Hailee Steinfeld.


Originele content: See?
Het lijkt erop dat Jason Momoa en Alfre Woodard een grootse tv-serie hebben aangekondigd over een wereld waarin het zicht al voor een eeuwigheid is verdwenen. Die post-apocalyptische serie heet klaarblijkelijk See. Andere nieuwe content heet Little America met Kumail Nanjiani en The Morning Show met onder meer Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. Ook Oprah Winfrey gaat een rol spelen bij TV+ van Apple.


Release en kosten
De nieuwe AppleTV met AppleTV+ komt in het najaar, ook met een app-versie voor televisies van de bekende merken. De kosten voor AppleTV+ zijn nog niet bekend.

Wel of geen Netflix-killer?
Of AppleTV+ een Netflix-killer is valt nog te bezien. Het mooie aan AppleTV is dat meerdere platformen gecombineerd gaan worden in één handige app en dat je abonnementen kunt afsluiten op AppleTV+ en externe diensten, zoals HBO. De gedachte van betalen per stuk content zou - indien goed uitgevoerd - dan een mooie toevoeging kunnen zijn. Voorlopig houdt Netflix de boot af, aangezien ze geen deel van de abonnementskosten wil afdragen aan Apple. De vraag is wat partijen als Amazon en Disney+ zullen doen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Het is helemaal geen Netflix killer omdat voor de zenders moet betalen en voor het gebruik van de Apple schil.
Je bent dus duurder uit voor een soort van gemak.

Rutherford

Avatar

Ze zullen met straf spul mogen afkomen vooraleer ik dit aanschaf. Ook Netflix is vervallen atm (ik werk met kaarten). Ik zit in een zwart gat qua series. Hulp hieromtrent altijd welkom.

Frietgezicht

Avatar

Tja ik zie nog niks wat mij boeit.. Welke films of series overtuigen? mtv??? Hahaha die pregnant teenagers shit?

MovieWanker

Avatar

Precies wat Frietgezicht en shellghost zeggen. Ben nog niet overdonderd of onder de indruk en per saldo zou je zo maar eens erg duur uit kunnen zijn ja. Tot nu toe is en blijft Netflix mijn eerste en ook enige keus...

LeonardoPacino

Avatar

@Shellghost:

Daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Klanten laten betalen voor gebakken lucht is geen enkel bedrijf zo goed in als Apple.

centr1no

Avatar

Had Spielberg niet een enorme hekel aan streaming diensten?
En voor wat die gepersonaliseerde browse-omgeving betreft; die van Netflix is verschrikkelijk.

MARQ242

Avatar

Ik denk niet dat al die streamingsdiensten een lang leven zullen hebben. Amazon heeft qua films niks boeiends en de goeie eigen series zijn op 1 hand te tellen. Disney? Kinderfilms en superhelden films... en al het nieuwe content is binnen een proef abo uitgekeken. Netflix is voor mij nog steeds nummer 1, ze komen nog steeds regelmatig met nieuwe orginele films (oke kwaliteit is wisselend) en nieuwe series. En hopelijk blijft dat voorlopig zo.

Inartie

Avatar

Zodra ik voor bijvoorbeeld 1,99 een seizoen van een serie kan kopen en verder nergens aan vast zit zou het interessant kunnen zijn voor mij. Dan kun je bijvoorbeeld Netflix aanhouden en dan GoT of Handmaids Tale loskopen.

Chrischzz

Avatar

Laat ze nou eens "gewoon" eens nadenken over 1 platform voor alles. Maar dat weigeren ze te doen, want dat levert te weinig centjes op.

Het zou echter wel schelen in illegale downloads, en het aantal abonnees zal gigantisch zijn.

NieuwsFilm

meest populair