Algemeen

Recensies Disney's live-action 'Dumbo' van Tim Burton: magisch mooi, maar niet betoverend

De critici zijn niet al te positief.

door Jeffrey Kouters om 12:15 in Algemeen
Vanaf vandaag draait Disney's Dumbo in de bioscopen. Volgens de studio brengt regisseur Tim Burton de kijker 'een spectaculair en meeslepend live-action avontuur waarin Dumbo naar nieuwe hoogten zweeft'. Denken de Amerikaanse filmcritici daar net zo over? De Rotten Tomatoes-score geeft een redelijk somber beeld.

De laatste jaren is Disney fanatiek aan de slag gegaan met het maken van hervertellingen van zijn animatieklassiekers en ook de komende jaren staan er daar nog een hoop van op de planning. Deze maand presenteert Disney een gloednieuwe versie van Dumbo, gebaseerd op het verhaal van de vliegende olifant uit de gelijknamige animatiefilm uit 1941. Aan Tim Burton (Alice in Wonderland) de eer om deze klassieker nu opnieuw tot leven te brengen. Maar of dat goed is gelukt?

Magisch mooi, maar niet betoverend
Filmcritici zijn verdeeld over Dumbo. De Tomatometer van recensieverzamelaar Rotten Tomatoes staat op dit moment op een magere score van 52%. De consensus luidt: "De visuele flair van Tim Burton weet Dumbo gedeeltelijk te redden, maar het overvolle canvas en te ver uitgerekte verhaal maken deze live-action eerder ambachtelijk dan indrukwekkend". De score zal vast een flinke tegenvaller zijn voor Disney, maar zegt niks over de uiteindelijke waardering van het publiek.""
- Owen Gleiberman, Variety

""
- Chris Nashawaty, Entertainment Weekly

""
- Bilge Ebiri, VultureBenieuwd onze mening? Vanavond kun je onze recensie van Dumbo lezen op de gebruikelijke plaats.


Dumbo vliegt dus vanaf vandaag met zijn grote oren door de Nederlandse bioscoopzalen!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

toch wel jammer dat Burton weer niet een meesterwerk kan maken

adofmirosch

Avatar

^Inderdaad heel jammer want zijn Alice in wonder was ook al niet te pruimen.
Maar goed ik wil deze film wel graag zien.

meanrat

Avatar

Burton is ontzettend overrated. Zijn visuele talent is zijn enige selling point. Qua verhaal heeft hij mij nog nooit echt weten te raken.

ferryb86

Avatar

Shazam scoort overigens wel gigantisch goed!

Frietgezicht

Avatar

De laatste vermakelijke film van Burton is 20 jaar oud(Sleepy Hollow) dus als mensen dan verwachtingen hebben van een vliegend olifantje waarvan het origineel al een vervelende zit is ligt het toch echt aan die mensen zelf.

Ang3l

Avatar

Tim Burton lost his touch..... al tijden heb ik t idee. Was ik eerst de combi met Depp-Bonham beu, lijkt ie t zonder die 2 ook al niet meer waar te maken.

Ang3l

Avatar

@meanrat: Met Big Fish wist hij me qua verhaal wel te raken. Maar hij moet t vooral hebben van de visuals ja. En als die jaar na jaar hetzelfde trucje blijken te zijn, dan houdt het een x op.

Sunspot

Avatar

Vind Burton ook niet zo, paar goeie films decennia gelden zowat , maar ga het wel kijken om EVa Green Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair