Recensies Disney's live-action 'Dumbo' van Tim Burton: magisch mooi, maar niet betoverend

De critici zijn niet al te positief.

Vanaf vandaag draait Disney's Dumbo in de bioscopen. Volgens de studio brengt regisseur Tim Burton de kijker 'een spectaculair en meeslepend live-action avontuur waarin Dumbo naar nieuwe hoogten zweeft'. Denken de Amerikaanse filmcritici daar net zo over? De Rotten Tomatoes-score geeft een redelijk somber beeld.

De laatste jaren is Disney fanatiek aan de slag gegaan met het maken van hervertellingen van zijn animatieklassiekers en ook de komende jaren staan er daar nog een hoop van op de planning. Deze maand presenteert Disney een gloednieuwe versie van Dumbo, gebaseerd op het verhaal van de vliegende olifant uit de gelijknamige animatiefilm uit 1941. Aan Tim Burton (Alice in Wonderland) de eer om deze klassieker nu opnieuw tot leven te brengen. Maar of dat goed is gelukt?

Magisch mooi, maar niet betoverend
Filmcritici zijn verdeeld over Dumbo. De Tomatometer van recensieverzamelaar Rotten Tomatoes staat op dit moment op een magere score van 52%. De consensus luidt: "De visuele flair van Tim Burton weet Dumbo gedeeltelijk te redden, maar het overvolle canvas en te ver uitgerekte verhaal maken deze live-action eerder ambachtelijk dan indrukwekkend". De score zal vast een flinke tegenvaller zijn voor Disney, maar zegt niks over de uiteindelijke waardering van het publiek.



""
- Owen Gleiberman, Variety

""
- Chris Nashawaty, Entertainment Weekly

""
- Bilge Ebiri, Vulture



Benieuwd onze mening? Vanavond kun je onze recensie van Dumbo lezen op de gebruikelijke plaats.


Dumbo vliegt dus vanaf vandaag met zijn grote oren door de Nederlandse bioscoopzalen!

NieuwsFilm

meest populair