Chris Evans sloeg rol van Marvel-held 'Captain America' af omdat hij te saai was

"Ik ben niet zoals Wolverine. Ik heb geen dode ouders zoals Batman."

Het aankomende Avengers: Endgame is een grootse onderneming die twaalf jaar aan Marvel-films (22 stuks!) verbindt. Voor Captain America-acteur Chris Evans duidt het ook iets anders aan. Namelijk dat hij al bijna tien jaar dezelfde rol speelt. Achteraf gezien is hij daar ontzettend blij mee, maar er was een kans geweest dat hij geen Steve Rogers zou zijn. Kennelijk heeft Evans de rol meerdere keren afgeslagen. De reden? Captain America was té saai.

"Er schuilt geen echte duisternis in hem," legde de 37-jarige Amerikaan uit tijdens een groot interview met The Hollywood Reporter. "Hoe maak ik van hem een persoon waar je naar wil kijken? Mijn karakter begrijpt geen grappen. Ik ben niet zoals Wolverine. Ik heb geen dode ouders zoals Batman. Ik zeg dingen als: 'Hoi, ik zal je hond uitlaten. Ik zal je helpen met verhuizen.'"

Ouderwets
Ook Anthony en Joe Russo - de regisseurs van Avengers: Endgame en Captain America: The Winter Soldier - lijken Evans daarbij te steunen. Zij onthulden al eerder dat het karakter, in zijn glorietijd, hen niets deed.

Anthony: "Om eerlijk te zijn trok die 'gouden tijdperk'-Captain America ons niet aan. Wel de stripboeken waar schrijvers verkennen wat superhelden zijn. Zoals Frank Miller." Volgens de Russo's vonden ze het idee van Captain America in de moderne tijd dan ook een geweldig idee. "Hij zal een anders mens zijn in deze nieuwe wereld," aldus Anthony.

Pensioen
In hetzelfde interview onthulde Evans dat hij inderdaad een beetje afstand wil nemen van al het superheldengeweld, maar stopt er niet voor altijd mee. "Ik heb nog nooit het woord 'pensioen' gezegd. Het is echt vervelend als een acteur of actrice zegt dat ze met pensioen gaan. Dit is niet iets waar je zomaar mee stopt."

Voordat Evans echt helemaal klaar is met Marvel probeert hij nog de kans te nemen om met iets speciaals naar huis te gaan: het Captain Amerca-uniform. "Ik ga om het complete pak vragen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan. Het is [Chris Hemsworth] wel gelukt. Ik wil het ook."

NieuwsFilm

meest populair