DC-film 'Joker' met Joaquin Phoenix laat vooral een 'geestelijk ziek persoon' zien

DC-film 'Joker' met Joaquin Phoenix laat vooral een 'geestelijk ziek persoon' zien

De kleinschalige karakterstudie met Joaquin Phoenix.

De DC-film Joker kan wel eens een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstige aanpak van DC-verfilmingen van Warner Bros. Als dit kleinschaligere project slaagt, dan is de kans groot dat we meer personage-gedreven verhalen krijgen te zien.

In gesprek met NME sprak acteur Marc Maron (G.L.O.W.) over de plannen van regisseur Todd Phillips (The Hangover). Hij gaf aan waarom hij wel voor deze film koos, ondanks dat bekend is dat hij geen fan van superheldenfilms is.

Karakterstudie
"Ik denk dat het een heel interessante benadering van deze wereld is," aldus Maron. "De benadering die Todd Phillips heeft gekozen is meer een oorsprongsverhaal en een karakterstudie van een geestelijk ziek persoon die de Joker wordt. Het is eerder een intieme en korrelige film met een zeer specifieke reikwijdte. Het zal echt interessant zijn om te zien hoe de film eruit komt te zien."

De titelrol ligt in handen van Joaquin Phoenix. Vanaf 4 oktober draait Joker in de Nederlandse bioscoopzalen en er zijn geruchten dat we binnen enkele dagen een trailer krijgen.

NieuwsFilm

meest populair