Algemeen

Tom Hanks wordt de manager van Elvis Presley in aankomende Elvis-biopic

De nieuwe biopic komt van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby).

door Jan-Peter Rook om 13:25 in Algemeen
Iedereen kent Elvis Presley, maar is iedereen ook bekend met zijn manager Colonel Tom Parker? Hij was de man die 'the King' ontdekte, een platendeal bezorgde en van 1955 tot 1977 al zijn zaken regelde. Elvis en Parker waren dan ook heel erg gehecht aan elkaar. Het is dus niet zo heel gek dat laatstgenoemde een belangrijk onderdeel zal zijn van de aankomende Elvis-biopic van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby). Het is zelfs al bekend wie de rol van de manager zal gaan spelen: Tom Hanks.

Als de rol van Parker al wordt ingevuld door een gigant als Tom Hanks, wie zullen ze dan wel niet kiezen voor de hoofdrol? Dat is nou juist het grappige. Luhrmann wil namelijk een nieuw gezicht voor de rol van Presley. Het is op dit moment nog niet bekend wie dit zal gaan worden.

Twee gezichten
Hoewel Colonel Parker enorm heeft bijgedragen aan Elvis' legendarische carrière, heeft hij deze ook vaak tegengewerkt. Aangezien Parker in Nederland geboren was - zijn echte naam was Dries van Kuijk - en geen Amerikaans paspoort had, weigerde hij toe te staan dat Presley buiten de States zou optreden. Daarnaast pakte Parker ook nog eens de helft van Elvis' inkomsten, ook nadat Presley in 1977 overleed.

Verder werd in 1980 vastgesteld dat Parker Elvis in de drie jaar na diens dood nog flink bedrogen heeft voor een bedrag van tussen de 7 en 8 miljoen dollar. Parker had Elvis schijnbaar nooit geregistreerd bij BMI, een organisatie die muziekrechten managet. Op deze manier ontving Elvis voor 33 van zijn liedjes geen royalties.

Luhrmann en diens vrouw Catherine Martin zijn al sinds 2013 bezig met de biopic, vlak nadat de regisseur The Great Gatsby had afgerond. Het is nog niet bekend wanneer de film uit zal komen, maar als ze een voorbeeld nemen aan Bohemian Rhapsody, dan kan dit iets worden om naar uit te kijken!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Ik vind dat Tom Hanks zeer past bij deze rol. Ik kan eerlijk gezegd niemand beter bedenken om Col Parker te spelen. Perfecte keus.

reporterdavid91

Avatar

Tom Hanks, was eerder al Walt Disney. Ze zijn de laatste tijd erg bezig om grote namen in de muziekwereld een plaatsje te geven… komt Abba ook nog een keer voorbij? Michael Jackson?

John Wayne

Avatar

Een film over Elvis? Ik ben al verkocht.

Dukat

Avatar

De beste vind ik toch met Kurt Russell (de eerste Elvis Presley film). Een grappig feitje - zijn debuut was in een film met Elvis Presley.

SunChaser

Avatar

Val Kilmer was een prima Elvis in True romance

NieuwsFilm

meest populair