'Harry Potter'-patent afgewezen voor Warner Bros.

'Harry Potter'-patent afgewezen voor Warner Bros.

Tja, de studio wilde net iets teveel.

In de categorie mooi geprobeerd... Warner Bros. blijkt een opmerkelijk patent te hebben aangevraagd op een citaat uit de Harry Potter-films. De studio wilde I solemnly swear that I am up to no good, het zinnetje dat gesproken moet worden om de marauders map te gebruiken, patenteren. Maar dat feest gaat niet door.

Warner Bros. wilde er handelsmerk op krijgen om te gebruiken om zijn merchandise rond de franchise. Daar maakt het al gebruik van, maar de studio heeft er nog geen patent op. Daardoor is het voor iedereen mogelijk om de zin, ook zonder toestemming van Warner, te gebruiken. Maar de patentaanvraag is afgewezen.

Niks met J.K. Rowling te maken
Het voornaamste probleem van de aanvraag komt voort uit het feit dat een patentaanvraag normaliter gedaan moet worden door de bron van het materiaal dat men wil patenteren. Maar de Potter-films zijn gebaseerd op boeken van schrijfster J.K. Rowling. De studio heeft daar echter niets mee te maken.

Daarom is dan ook besloten dat het handelsmerk niet toegewezen wordt. Ook zouden teveel mensen de uitdrukking gebruiken om hem toe te kennen aan de studio. Kortom: de vlieger gaat niet op.

NieuwsFilm

meest populair