Onderzoek: Steeds meer mensen verkiezen Netflix boven een TV-abonnement

Onderzoek: Steeds meer mensen verkiezen Netflix boven een TV-abonnement

Eén op de drie mensen vindt TV minder interessant.

Er zijn nog steeds honderden televisiezenders, zoals de NPO-zenders (VPRO, TROS), vele commerciële zenders (RTL, SBS) en nog een flinke keuze aan buitenlandse zenders (BBC, AMC). Maar die zenders lijken het af te gaan leggen tegen de streamingdiensten. De online-diensten worden door velen hoger gewaardeerd dan de authentieke kijkbuis.

Uit een onderzoek van internetsite Skoep Nieuws, op verzoek van Spreekbuis.nl, blijkt dat een op de drie deelnemers Netflix belangrijker vindt dan een traditioneel tv-abonnement van bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Er deden 730 personen mee aan het onderzoek.

Goede reclamevrije content
Het blijkt dat het goede aanbod en het leveren van content zonder reclame de belangrijkste redenen zijn om Netflix te verkiezen boven een tv-abonnement. De verhouding tussen Netflix-abonnees en tv-abonnementen zegt al genoeg; er zijn drie miljoen Netflix-abonnees in Nederland en zeven miljoen tv-abonnementen.

Nieuws- en actualiteitenprogramma's zijn vooral redenen om vast te houden aan een bestaand tv-abonnement. Overweeg jij te stoppen met je tv-abonnement?

NieuwsFilm

meest populair