Sophie Turner ('Game of Thrones'): 'Logisch dat Kit Harington meer geld verdient dan ik'

Sophie Turner ('Game of Thrones'): 'Logisch dat Kit Harington meer geld verdient dan ik'

Harrington had immers meer en langere opnamedagen.

In een uitgebreid interview met Harper's Bazaar heeft actrice Sophie Turner een boekje opengedaan over de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen in Hollywood. Turner blijkt het niet erg te vinden dat haar Game of Thrones-tegenspeler Kit Harington meer geld heeft gekregen voor het laatste seizoen dan zij.

De Britse actrice Sophie Turner (23), die de rol van Sansa Stark speelt in Game of Thrones, ziet dat Hollywood steeds inclusiever wordt. Het eisen van gelijke lonen voor mannen en vrouwen is daarentegen lastiger volgens haar. "Kit kreeg bijvoorbeeld meer geld voor het laatste seizoen dan ik, maar hij heeft ook een grotere verhaallijn".

Factoren
Turner erkent dus dat de hoogte van het salaris niet alleen afhangt van iemands geslacht, maar vooral ook van andere factoren. "Hij had meer dan zeventig nachtopnames, veel meer dan ik er had, dus wat mij betreft mag hij zijn geld gewoon houden".

Ontwikkelingen
Turner ziet bovendien dat er een aantal positieve ontwikkelingen gaande zijn in Hollywood. "Steeds meer studiobazen staan open voor een gesprek over gelijke beloningen", vertelt ze, "maar het zal nog wel een tijdje duren voordat het probleem volledig is opgelost".

NieuwsFilm

meest populair