Algemeen

Mark Strong (Shazam!) was bijna de schurk in 'X-Men: First Class'

De rol van Sebastian Shaw ging uiteindelijk naar Kevin Bacon.

door Zilko Tarici om 09:34 in Algemeen
Mark Strong heeft tot nu toe rollen gespeeld in vier superhelden-franchises. Zo was hij te zien als goeierik in Kingsman, maar ook als slechterik in Kick-Ass, Green Lantern én Shazam!. Hij had echter ook bijna de X-Men franchise aan zijn cv kunnen toevoegen met de rol van Sebastian Shaw in X-Men: First Class. Daar Kingsman- en Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn in de regiestoel zat, was die keuze meer dan logisch geweest. De rol ging uiteindelijk echter naar Kevin Bacon.

Tijdens een interview met Comingsoon zei Strong er het volgende over:

"Matthew Vaughn vroeg mij om mee te doen aan X-Men: First Class. Er was een slechterik die uiteindelijk werd gespeeld door Kevin Bacon. Aangezien ik Duits spreek en ik eerder met Matthew heb gewerkt, dacht ik een goede kans te maken. Op dat moment had ik echter net Blackwood gespeeld in Sherlock Holmes en ook veel andere schurken gespeeld. Daarom is het uiteindelijk niet doorgegaan."

Shazam!
In Shazam! speelt Strong de rol van Dr. Thaddeus Sivana. Hij is in de DC-film te zien naast acteurs als Zachary Levi, Djimon Hounsou en Meagan Good. De film draait nu in de Nederlandse bioscopen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Kevin Bacon was top als Shaw.

McKelly

Avatar

Ik vond Kevin Bacon geen goede keuze voor Sebastian Shaw. Als je kijkt naar de comics was het een heel ander type, die veel dreigender overkwam. Vond ik bij Bacon totaal niet het geval, maar ook het uiterlijk kwam niet overeen. Vond first class overigens wel een goede film, maar kwam niet door de badguy.

Sunspot

Avatar

^

Ja, nogal anders inderdaad, Shaw is altijd 1 van mijn favorieten geweest, maar vond Kevin Bacon het goed doen en hij was nog krachtiger dan in de comics, belachelijk krachtig eigenlijk :D

zou zijn versie wel eens tegen bijv. Sentinels willen zien, die uit de toekomst :

LeonardoPacino

Avatar

^


Zeker weten. De kracht die hij in de film had komt aardig overeen met 'Captain Marvel'. Hij zou echt up there moeten zijn met Professor X en Magneto.

Devenace

Avatar

De epische eind scene waar de coin door zijn hoofd gaat in slow mo.

NieuwsFilm

meest populair