Mark Strong (Shazam!) was bijna de schurk in 'X-Men: First Class'

Mark Strong (Shazam!) was bijna de schurk in 'X-Men: First Class'

De rol van Sebastian Shaw ging uiteindelijk naar Kevin Bacon.

Mark Strong heeft tot nu toe rollen gespeeld in vier superhelden-franchises. Zo was hij te zien als goeierik in Kingsman, maar ook als slechterik in Kick-Ass, Green Lantern én Shazam!. Hij had echter ook bijna de X-Men franchise aan zijn cv kunnen toevoegen met de rol van Sebastian Shaw in X-Men: First Class. Daar Kingsman- en Kick-Ass-regisseur Matthew Vaughn in de regiestoel zat, was die keuze meer dan logisch geweest. De rol ging uiteindelijk echter naar Kevin Bacon.

Tijdens een interview met Comingsoon zei Strong er het volgende over:

"Matthew Vaughn vroeg mij om mee te doen aan X-Men: First Class. Er was een slechterik die uiteindelijk werd gespeeld door Kevin Bacon. Aangezien ik Duits spreek en ik eerder met Matthew heb gewerkt, dacht ik een goede kans te maken. Op dat moment had ik echter net Blackwood gespeeld in Sherlock Holmes en ook veel andere schurken gespeeld. Daarom is het uiteindelijk niet doorgegaan."

Shazam!
In Shazam! speelt Strong de rol van Dr. Thaddeus Sivana. Hij is in de DC-film te zien naast acteurs als Zachary Levi, Djimon Hounsou en Meagan Good. De film draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair