Algemeen

'The Godfather'-regisseur Francis Ford Coppola gaat eindelijk zijn droomproject 'Megalopolis' maken

Jude Law zou de eerste acteur zijn die onderdeel uit moet maken van een enorme cast.

door Zilko Tarici om 10:11 in Algemeen
Regisseur Francis Ford Coppola, bekend van filmklassiekers als The Godfather en Apocalypse Now, spreekt al vele jaren over zijn droomproject; scifi-epos Megalopolis. Volgens Deadline zou de 80-jarige Coppola nu in de startblokken staan om de film ook daadwerkelijk te realiseren. Hij heeft zelfs al gesproken met acteurs die potentieel mee zullen doen, waaronder in elk geval Jude Law.

Megalopolis speelt zich af in New York City en laat zien hoe een architect poogt om een utopische samenleving op te zetten binnen de stad. Coppola had in 2001 al een aantal scenes opgenomen, maar verklaarde in 2007 die opnames wegens de gebeurtenissen van 11 september te hebben gestaakt. Hij vertelde Deadline nu het volgende over zijn nieuwe poging:

"Dit jaar is het de bedoeling dat ik alles wat ik heb geleerd in mijn lange carrière, die op mijn 16e begon in het theater, toe te passen bij het maken van een gigantisch epos genaamd Megalopolis. Het wordt een grootschalige productie met een enorme cast. Ik zal alle verschillende stijlen die ik als filmmaker heb geleerd toe proberen te passen bij deze productie. En hoewel de film totaal niet past tussen wat er tegenwoordig zoal wordt gemaakt, is het de bedoeling dat ik dit jaar nog met de opnames begin."

Een lange tussenpoos
Coppola heeft sinds The Rainmaker uit 1997 geen grote Hollywood-productie meer gemaakt. In de jaren erna maakte hij enkel een aantal films die experimenteel van aard waren en op weinig succes konden rekenen. Laten we hopen dat hij met Megalopolis nog eenmaal zijn niveau van de jaren '70 en '80 weet te evenaren.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Mocht de oude man toch voortijdig bezwijken aan het helse karwei dan zou het ook een verdomd goeie titel voor een 'The Meg 2-film' zijn...

Baba Yaga

Avatar

Klinkt als een interessant project. Hoewel Coppola de laatste jaren niks bijzonders heeft geregisseerd, blijft hij de man die ons The Godfather heeft gebracht. Ik ben ook fan geworden van Jude Law na het zien van The Young Pope. Voor mij zou zijn deelname dan ook een plus punt zijn.

donniebrasco

Avatar

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSS!!!

Spider-fan

Avatar

Zijn laatste paar films zijn nauwelijks aan te komen. Twixt schijnt niet erg goed te zijn, maar lijkt me toch interessant.
Maar ik kan alleen een Deense, een Franse en een Duitse blu-ray vinden in regio B. De Duitse lijkt dan de beste optie, die heeft ook Engelse audio en subtitles. Alleen Amazon.de is verschrikkelijk met verpakking - twee keer wat besteld, kwam allebei kapot aan.

Pronk47

Avatar

Mooi een nieuwe versie van Metropolis.

Tycho Nestoris

Avatar

Zijn laatste paar films waren niet bijster goed. Dit project klinkt echter weer erg hoopgevend. Ben benieuwd!

Xenolicker

Avatar

Oei, zijn eveneens 80-jarige editor is donderdag al de pij... euh... overleden.

GreenHornet

Avatar

Dit zal wel zijn laatste film worden

NieuwsFilm

meest populair