'The Godfather'-regisseur Francis Ford Coppola gaat eindelijk zijn droomproject 'Megalopolis' maken

Jude Law zou de eerste acteur zijn die onderdeel uit moet maken van een enorme cast.

Regisseur Francis Ford Coppola, bekend van filmklassiekers als The Godfather en Apocalypse Now, spreekt al vele jaren over zijn droomproject; scifi-epos Megalopolis. Volgens Deadline zou de 80-jarige Coppola nu in de startblokken staan om de film ook daadwerkelijk te realiseren. Hij heeft zelfs al gesproken met acteurs die potentieel mee zullen doen, waaronder in elk geval Jude Law.

Megalopolis speelt zich af in New York City en laat zien hoe een architect poogt om een utopische samenleving op te zetten binnen de stad. Coppola had in 2001 al een aantal scenes opgenomen, maar verklaarde in 2007 die opnames wegens de gebeurtenissen van 11 september te hebben gestaakt. Hij vertelde Deadline nu het volgende over zijn nieuwe poging:

"Dit jaar is het de bedoeling dat ik alles wat ik heb geleerd in mijn lange carrière, die op mijn 16e begon in het theater, toe te passen bij het maken van een gigantisch epos genaamd Megalopolis. Het wordt een grootschalige productie met een enorme cast. Ik zal alle verschillende stijlen die ik als filmmaker heb geleerd toe proberen te passen bij deze productie. En hoewel de film totaal niet past tussen wat er tegenwoordig zoal wordt gemaakt, is het de bedoeling dat ik dit jaar nog met de opnames begin."

Een lange tussenpoos
Coppola heeft sinds The Rainmaker uit 1997 geen grote Hollywood-productie meer gemaakt. In de jaren erna maakte hij enkel een aantal films die experimenteel van aard waren en op weinig succes konden rekenen. Laten we hopen dat hij met Megalopolis nog eenmaal zijn niveau van de jaren '70 en '80 weet te evenaren.

NieuwsFilm

meest populair