Algemeen

WOI-epos '1917' van 'Skyfall' -regisseur Sam Mendes wordt één lang shot

De cast bestaat uit namen als Mark Strong, Colin Firth en Benedict Cumberbatch.

door Zilko Tarici om 11:37 in Algemeen
Buiten de casting en het basale plot over twee jonge soldaten weten we nog maar weinig over regisseur Sam Mendes' WOI-film 1917. Een film over oorlog en de mensen die erin vochten klinkt verder ook vrij standaard, maar volgens Indiewire zijn Universal en Mendes iets van plan dat alle huidige filmtechnieken vereist.

Volgens de site zou Universal tijdens de jaarlijkse Cinemacon namelijk hebben bevestigd dat Mendes van plan is om de film als een enkel shot te filmen, iets dat we eerder zagen in kleinschaligere producties als Birdman en Victoria. Het wordt nog interessanter als je bedenkt dat de voor 13 Oscars genomineerde (en vorig jaar winnende!) Roger Deakins de cinematograaf van de film is. Deakins werkte eerder met Mendes aan Skyfall, de visueel meest indrukwekkende Bond-film tot nu toe.

Wie spelen de hoofdrollen?
Er zijn dus nog geen verdere details over de film vrijgegeven, maar de studio hamert erop dat het een film wordt waarin het publiek volledig in zal opgaan. De hoofdrollen in 1917 worden gespeeld door George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Colin Firth, en Benedict Cumberbatch. De opnames zijn inmiddels begonnen en het eindresultaat zou mogelijk voor het einde van het jaar nog de bioscopen kunnen bereiken.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Ik hou wel van die one time shots,maar om dat nu in de hele film te doen,ik weet het niet lijkt mij eerlijk gezegd vermoeiend.

Sander_1107

Avatar

Vond het in Birdman heel leuk, dus ben heel benieuwd!

Frietgezicht

Avatar

Ik vind dat niks want dan leunt het teveel daarop. Natuurlijk is het knap(ook in Daredevil seizoen 3 zit weer een fantastische one time shot) maar geef mij maar een film met 1 of 2 one shots erin,dat is genoeg.

Tycho Nestoris

Avatar

Voor degenen die niet weten wie Dean-Charles Chapman is, hij is de acteur die Koning Tommen Baratheon speelt in Game of Thrones. Leuk om te zien dat hij nu ook filmrollen weet te bemachtigen.

Rutherford

Avatar

Mark Strong en Cumberbatch. Hell yeah. Erg benieuwd.

Spider-fan

Avatar

Dat is ook hoe hij Spectre begint en dat was erg mooi gedaan.

Civilian Supreme

Avatar

Heel leuk (en knap) maar totaal onnodig.
Vooral met een oorlogsfilm lijkt me dat erg moeilijk, Birdman was nog een rustige film die bovendien ook wat smokkelmomentjes had. Welliswaar niet zichtbaar maar denk dat ze dat hier ook wel zullen doen.
Haha, ze zullen maar bij de laatste 10 minuten zijn en dat een acteur zijn zin vergeet. Ik ben er vrij zeker van dat de regisseur ook wat momentjes uitzoekt.

Mav Damian

Avatar

Ik vind one shots juist leuk om te zien en voor mij maakt het niet uit hoe lang het duurt. Het is een heel andere kijkervaring en dat mijn favoriete cameraman Roger Deakings het gaat doen maakt me meer enthousiast. Alleen jammer dat hij niet terug samenwerkt met Denis Villeneuve in Dune.

Sunspot

Avatar

Hmmm, ben benieuwd Smiley face

Spider-fan

Avatar

Civilian Supreme:

Er zitten altijd smokkelmomenten in. Bij dat shot waarmee Spectre begint is dat al en dat is dan nog niet eens zo lang.
Het is de illusie van één shot, maar dat is het nooit - zeker niet als het om een hele film gaat.

NieuwsFilm

meest populair