WOI-epos '1917'  van 'Skyfall' -regisseur Sam Mendes wordt één lang shot

WOI-epos '1917' van 'Skyfall' -regisseur Sam Mendes wordt één lang shot

De cast bestaat uit namen als Mark Strong, Colin Firth en Benedict Cumberbatch.

Buiten de casting en het basale plot over twee jonge soldaten weten we nog maar weinig over regisseur Sam Mendes' WOI-film 1917. Een film over oorlog en de mensen die erin vochten klinkt verder ook vrij standaard, maar volgens Indiewire zijn Universal en Mendes iets van plan dat alle huidige filmtechnieken vereist.

Volgens de site zou Universal tijdens de jaarlijkse Cinemacon namelijk hebben bevestigd dat Mendes van plan is om de film als een enkel shot te filmen, iets dat we eerder zagen in kleinschaligere producties als Birdman en Victoria. Het wordt nog interessanter als je bedenkt dat de voor 13 Oscars genomineerde (en vorig jaar winnende!) Roger Deakins de cinematograaf van de film is. Deakins werkte eerder met Mendes aan Skyfall, de visueel meest indrukwekkende Bond-film tot nu toe.

Wie spelen de hoofdrollen?
Er zijn dus nog geen verdere details over de film vrijgegeven, maar de studio hamert erop dat het een film wordt waarin het publiek volledig in zal opgaan. De hoofdrollen in 1917 worden gespeeld door George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, Colin Firth, en Benedict Cumberbatch. De opnames zijn inmiddels begonnen en het eindresultaat zou mogelijk voor het einde van het jaar nog de bioscopen kunnen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair