Celebrity

Allison Mack ('Smallville') pleit schuldig voor rol in controversiële sekscult 'Nxivm'

Allison Mack pleit officieel schuldig.

door FilmTotaal om 09:24 in Celebrity
Maandag heeft de Amerikaanse actrice Allison Mack, bekend van de televisieserie Smallville, in de rechtbank verklaard schuldig te zijn aan samenzwering en afpersing. Eerder beweerde Mack nog onschuldig te zijn. De actrice werd vorig jaar opgepakt vanwege haar rol in een controversiële sekscult.

Allison Mack (36) werd vorig jaar gearresteerd op verdenking van deelname aan sekshandel en gedwongen arbeid binnen de sekte Nxivm. Deze organisatie zou vrouwen zelfs hebben gebrandmerkt met de initialen van de grote leider, Keith Raniere. Nxivm profileerde zich als zelfhulpgroep en Mack zou een centrale hebben gespeeld in het werven van nieuwe leden. De autoriteiten zijn dan ook een zaak tegen haar begonnen. De inhoudelijke behandeling volgt in september.

Deal or no deal
"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en daarom pleit ik schuldig vandaag", zei Mack gisteren in de rechtbank in New York. Mack bekende dat zij de slachtoffers heeft bedreigd en afgeperst met naaktfoto's en andere gevoelige informatie. "Dat spijt me", beweerde ze. In maart werd bekend dat Mack een deal probeerde te sluiten met justitie en zelfs bereid zou zijn om te getuigen tegen andere leden van de sekte. Het is niet bekend of dat gelukt is.

NieuwsFilm

meest populair