Tim Burton: 'Beetlejuice 2' is officieel dood

Tim Burton: 'Beetlejuice 2' is officieel dood

Er komt hoogstwaarschijnlijk geen vervolg meer op deze horrorklassieker.

Er komt geen vervolg op de fantasyfilm Beetlejuice uit 1988. Filmregisseur Tim Burton zei dat onlangs althans in een interview. Inmiddels heeft filmstudio Warner Bros. ook een officiële verklaring naar buiten gebracht. Dit nieuws is opvallend, want Beetlejuice 2 is al meermaals aangekondigd.

Slecht nieuws voor de fans van Beetlejuice. Hoewel er al jaren berichten verschijnen dat er aan een tweede film gewerkt wordt, is deze nu definitief van de baan. Tim Burton, de regisseur van de film, gaf dat onlangs al aan in een interview. Filmstudio Warner Bros. heeft dit inmiddels bevestigd. "Dit project is niet actief in ontwikkeling", heeft Warner Bros. namelijk laten weten in een reactie.

Het blijft bij plannen
Het financieel succes van Beetlejuice leidde al vrij snel tot plannen voor een vervolgfilm. Er werd zelfs groen licht gegeven aan een sequel met de titel Beetlejuice Goes Hawaiian, maar deze is nooit in productie gegaan. In 2015 bevestigde actrice Winona Ryder de komst van Beetlejuice 2.

Deadline meldde in 2017 dat er een nieuwe scenarioschrijver was ingehuurd. Beetlejuice 2 moest voor de dertigste verjaardag van de eerste film uitkomen, zo was de bedoeling. Geen enkel plan is uiteindelijk doorgegaan. Er gaat later deze maand wel een musicalversie van Beetlejuice in première.

NieuwsFilm

meest populair