Vulgaire 'Hellboy' compleet afgebrand door critici

Vulgaire 'Hellboy' compleet afgebrand door critici

Slechtste superheldenverfilming ooit?

De recensent van FilmTotaal gaf de bikkelharde reboot Hellboy van regisseur Neil Marshall (The Descent) een redelijke 3 sterren. Dit is beduidend hoger dan wat er gemiddeld aan de R-rated superheldenverfilming wordt gegeven. Hieronder bikkelharde quotes uit de onlangs verschenen recensies.

Hellboy, met David Harbour (Black Widow, Stranger Things) in de titelrol, is na 52 getelde recensies behoorlijk 'rotten' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een bedenkelijke 13%, met een uiterst zwakke 3.5/10 als gemiddelde beoordeling. De 'Critics Consensus' luidt: "Dat de fantasierijke flair die eerdere Hellboys zo leuk maakte is losgelaten door deze zielloze herstart, suggereert dat Dante misschien een tiende cirkel uit zijn Inferno achterwegen heeft gelaten." Hieronder een aantal regels uit recensies.

Waarom eigenlijk?
"Wie was het die er heeft lopen schreeuwen om een Hellboy-reboot?" aldus The Hollywood Reporter en New York Post schrijft dat "de race voor de slechtste film van het jaar aan het opwarmen is. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het heter is dan de hel, nu dat "Hellboy" het voortouw heeft genomen."

Positiever is TheWrap: Volgens hun recensent legt de film "de ademloze kwaliteit vast van 30 delen uit een enkele stripreeks en duwt zo veel verbazingwekkende personages, verhaallijnen en beelden in één film als het maar kan bevatten." En The Lamplight Review: "Als het publiek de geliefde eerdere films kan loslaten en deze nieuwe versie met een open geest kan bekijken, heeft deze nieuwe Hellboy een behoorlijke hoeveelheid rommelig over-the-top plezier te bieden."

Poëzie van Del Toro weg
Met "Geweld en vulgariteit vervangen de humor en poëzie van de superheldenfilms van Guillermo del Toro," vat Newsday de film misschien het beste samen, en dit moet je natuurlijk wel willen. Wat vind jij?



NieuwsFilm

meest populair