'Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) krijgt flinke schadevergoeding vanwege fake news over wangedrag'

'Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) krijgt flinke schadevergoeding vanwege fake news over wangedrag'

De acteur heeft zijn rechtszaak gewonnen.

De Australische Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) heeft zijn naam gezuiverd. De rechtbank stelde Rush vandaag in het gelijk in een lasterzaak die hij had aangespannen tegen The Daily Telegraph. Rush werd in een artikel van die krant beschuldigd van seksueel wangedrag.

Geoffrey Rush (67) heeft een rechtszaak gewonnen tegen de uitgever van een Australische tabloidkrant. Rush sleepte The Daily Telegraph voor de rechter nadat de krant een artikel publiceerde waarin werd beweerd dat Rush zijn tegenspeelster in het toneelstuk King Lear meermaals op het podium had betast. Deze aanrakingen zouden niet in het script staan van de voorstelling.

Gewonnen
Rush heeft de aantijgingen altijd ontkend en spande een rechtszaak aan tegen de krant. Vandaag kwam de zaak voor. De federale rechter oordeelde dat de krant onvoldoende bewijs heeft geleverd om de beschuldigingen te staven en spreekt van "wrede en onverantwoordelijke sensatiejournalistiek van de eerste soort". Rush heeft dan ook een schadevergoeding van 850.000 Australische dollar (ruim 539.000 euro) toegewezen gekregen.

NieuwsFilm

meest populair