Algemeen

Opnames 'Hellboy' waren een enorme puinhoop

Chaos op het witte doek, chaos achter de schermen.

door Bram de Groot om 16:16 in Algemeen
De nieuwe Hellboy werd afgelopen dagen neergesabeld door vele critici en het publiek is ook wisselend over de nieuwste superheldenfilm. Nu blijkt dat een strijd achter de schermen de film niet veel goed heeft gedaan.

De voornaamste reden is onenigheid tussen twee belangrijkste producenten, hoofdrolspeler David Harbour (Black Widow, Stranger Things en regisseur Neil Marshall (The Descent). Volgens TheWrap hebben producenten Lawrence Gordon en Lloyd Levin op een zeker ogenblik Marshalls vaste cameraman Sam McCurdy ontslagen. Dit zou vooral een signaal naar de regisseur zijn geweest om aan te geven dat hij niet de baas was.

Doorlopend gedoe op de set
Ook zou producent Levin regelmatig het werk van Marshall hebben onderbroken om zelf aanwijzingen te geven aan de cast. Het gevolg was dat hoofdrolspeler Harbour regelmatig van de set liep en dat Harbour en Ian McShane (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) hun eigen scènes herschreven waarbij er werd afgeweken van de wensen van de regisseur. Ook zou het ontwerp van een belangrijke boom in de film veel gedoe hebben opgeleverd.

Producenten Gordon en Levin, die ook werkten aan Del Toro's Hellboy-films en ook betrokken zijn bij HBO's Watchmen-serie, namen het stokje compleet over nadat Marshall zijn eerste versie van de reboot had afgeleverd.


Box office wel goed?
Het budget van de nieuwe Hellboy is onbekend, maar zou niet erg hoog zijn geweest. Met een verwachte Noord-Amerikaanse opening van bijna 20 miljoen dollar lijkt het financieel redelijk goed te komen met de bijzonder stevige film. Lees het recensieoverzicht en oordeel zelf op een moment naar keuze of jij de film geslaagd vindt.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik heb veel moeite met Hellboy dat hij zo lelijk is. De vorige Hellboy was veel beter de MakeUp

Movieman2018

Avatar

Geef gewoon regisseurs de vrijheid om te filmen zoals ze willen... Als ze al met eerdere films bewezen hebben dan is er geen noodzaak is om tussen te komen als producent. Ik ga deze zeker zien... Maar niet jn de bios

GreenHornet

Avatar

deze film was meer voor streaming diensten

timdekw

Avatar

Op zich heb ik me er wel mee vermaakt. Er valt genoeg op te klagen en het niveau van de eerdere Hellboy films wordt nooit gehaald, maar ik vond 'm ook weer niet zo extreem slecht als vele critici beweren. Gewoon vermakelijk.

jeff1983

Avatar

Ik vind dat er ineens vrij veel slecht nieuws wordt gedeeld, zoals compleet afbranden door recensenten. Dat is vooral in Amerika zo, maar in ons landje zijn er genoeg mensen die de film prima vermaak vonden, waaronder ik zelf. Lekker belangrijk dat Ron Perlman het niet meer is, David Harbour is ook aardig bad ass hoor! En een enorme vooruitgang op gebied van R/rating.. De eerste 2 delen waren nou ook weer niet zo fantastisch hoor.

Gigan72

Avatar

^
de Hellboy films van Del Toro werden ook aardig afgebrand door de Critics.
Dus het zegt niets van ze er van vinden.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Wie Shazam slecht vond moet eens naar deze gaan, wat een zooi zeg.

ridjieddo

Avatar

Komt allemaal door die Milla Jovovich

Spider-fan

Avatar

Het is ook lastig als je voorganger Guillermo del Toro heet, één van de absolute grootheden op het gebied van fantasy in film.
Een 5,5 op IMDb valt me nog erg mee - krijg dan toch het gevoel dat het wel een vermakelijke puinhoop is.

Maac

Avatar

ridjieddo "Komt allemaal door die Milla Jovovich"
Ach, ze zal vast geen eerste keus zijn geweest toch ;)

Deweb

Avatar

Krijgen del Toro en zijn vrienden op die manier nog een beetje hun wraak?
@Green hornet: In de comics ziet hij er ook niet best uit, maar sluit wel aan bij de de rest. Wat de tekeningen betreft lijkt hij wel aan te sluiten, net als de fantasywereld die in The Golden Army toch niet helemaal lekker zat wat mij betreft.
@Movieman: Mee eens. Ik begrijp best dat je als producent invloed wil hebben, maar je moet ook je plaats kennen. Of zeg ik nu iets heel fouts?

NieuwsFilm

meest populair