Opnames 'Hellboy' waren een enorme puinhoop

Opnames 'Hellboy' waren een enorme puinhoop

Chaos op het witte doek, chaos achter de schermen.

De nieuwe Hellboy werd afgelopen dagen neergesabeld door vele critici en het publiek is ook wisselend over de nieuwste superheldenfilm. Nu blijkt dat een strijd achter de schermen de film niet veel goed heeft gedaan.

De voornaamste reden is onenigheid tussen twee belangrijkste producenten, hoofdrolspeler David Harbour (Black Widow, Stranger Things en regisseur Neil Marshall (The Descent). Volgens TheWrap hebben producenten Lawrence Gordon en Lloyd Levin op een zeker ogenblik Marshalls vaste cameraman Sam McCurdy ontslagen. Dit zou vooral een signaal naar de regisseur zijn geweest om aan te geven dat hij niet de baas was.

Doorlopend gedoe op de set
Ook zou producent Levin regelmatig het werk van Marshall hebben onderbroken om zelf aanwijzingen te geven aan de cast. Het gevolg was dat hoofdrolspeler Harbour regelmatig van de set liep en dat Harbour en Ian McShane (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) hun eigen scènes herschreven waarbij er werd afgeweken van de wensen van de regisseur. Ook zou het ontwerp van een belangrijke boom in de film veel gedoe hebben opgeleverd.

Producenten Gordon en Levin, die ook werkten aan Del Toro's Hellboy-films en ook betrokken zijn bij HBO's Watchmen-serie, namen het stokje compleet over nadat Marshall zijn eerste versie van de reboot had afgeleverd.


Box office wel goed?
Het budget van de nieuwe Hellboy is onbekend, maar zou niet erg hoog zijn geweest. Met een verwachte Noord-Amerikaanse opening van bijna 20 miljoen dollar lijkt het financieel redelijk goed te komen met de bijzonder stevige film. Lees het recensieoverzicht en oordeel zelf op een moment naar keuze of jij de film geslaagd vindt.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair