Algemeen

Niets lijkt monsterscore 'Avengers: Endgame' in de weg te staan

Wereldwijd raken de bioscoopzalen uitverkocht.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Via de websites van bioscoopketens als Pathé en Vue kun je al een kaartje veiligstellen voor een voorstelling van Avengers: Endgame. De superheldenfilm is nog nog 11 dagen van ons verwijderd. De wereldwijde verkoop raakt oververhit en er worden enorme records neergezet. Niet alleen in de States, maar ook in China.

In de Verenigde Staten zijn nu al drie keer meer tickets verkocht dan voor Avengers: Infinity War. Fandango meldt zelfs dat zij vijf keer zoveel kaarten hebben verkocht dan dat Infinity War deed in de eerste week. Atom Tickets meldt dat ze in de eerste week twee keer zoveel kaarten voor Endgame hebben verkocht dan Infinity War, Captain Marvel, Star Wars: The Last Jedi en Aquaman gecombineerd in dezelfde periode.

Ook China maakt zich klaar
In China worden ook records neergezet. Verleden jaar haalde de Marvel-film daar in totaal 359,5 miljoen dollar op. De voorverkoop blijkt enorm. Er worden zelfs meer kaarten verkocht dan voor films uit eigen land, ook voor de traditionele Chinese 1 januari-blockbusters. In de eerste 6 uur zouden er al meer dan een miljoen tickets zijn verkocht. In de eerste 3 uur werden er al meer kaarten verkocht dan voor Infinity War deed in de eerste week.

Recordscore
In 2018 haalde Infinity War in het eerste mondiale weekend 640,5 miljoen dollar op. 257,7 miljoen dollar werd opgehaald in de States en zo'n 191,0 miljoen dollar in China. Allebei records. De derde Avengers-film opende echter twee weken na de wereldwijde release. Het lijkt er nu op dat het eerste weekend van Endgame alleen al goed is voor 800 tot 850 miljoen wereldwijd. De meest positieve voorspellers durven te praten over een start met 1 miljard dollar.

De wereldwijde totaalscore eindigde midden 2018 op 2.048.359.754 dollar. Endgame zal de complete 22-delige franchise in ieder geval langs de 20 miljard in totaal gaan brengen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

No shit zelfs in Irak gaan ze kijken man naar de end game movie. Zelfs buiten de aarde gaan ze kijken naar deze film. Natuurlijk gaat dit veel opbrengen

Hyenas

Avatar

Sow 1 miljard in het eerste weekend is wel heel positief...Dat zou toch echt ziek zijn

TGBeaver

Avatar

Ik zie Infinity War en Endgame nog altijd als part 1 en part 2. Eigenlijk heeft Infinity War hetzelfde gedaan als The Deathly Hallows Part 1 and Mockingjay Part 1. Part 1 brengt altijd minder op dan part 2

NoahMeeuws

Avatar

Zelfs bij DC gaan ze kijken

Warhasbegun

Avatar

Tgbeaver laatste hunger games heeft het minst opgehaald van alle delen

Movieman2018

Avatar

Gaat hoogstwaarschijnlijk evenveel opbrengen als Avatar.

chefry1983

Avatar

Ik heb de kaarten binnen voor zondag de 28e

MovieMaster2

Avatar

Hoop dat het meer wordt dan avatar. Of titanic

Chrischzz

Avatar

In mijn stad draait tie nog steeds maar 1 keer in 2d in de premiere week. Dus nee, de eerste week hoeven ze niet op mij te rekenen.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

De plot is onthuld de avengers gaan opzoek naar de infinity Stones en ze weer gebruiken om de tijd terug te draaien en nee shenron zal niet verschijnen tijdens de wens.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Een miljard lijkt me heel sterk. Zoiezo al minder screenings per bioscoop per dag door de lange speelduur, in vergelijking met standaard films.

chrissie107

Avatar

Oftewel ze gaan tijd terugdraaien met stones en iedereen leeft weer. Zelfs als karakters door versnipperaar zijn gehaald kun je ze natuurlijk gewoon weer terug halen door simpelweg tijd terug te draaien. Erg vermoeiend en eindeloos allemaal

Indieblade

Avatar

Heb mijn kaarten voor zondag de 28e in Antwerpen al binnen! ben heel benieuwd..

nieuwslaatste nieuws

meest populair