Celebrity

Keanu Reeves zat tien jaar in de 'movie jail'

De acteur werd aan de kant gezet toen hij nee zei tegen Fox.

door Wouter Drummen om 07:20 in Celebrity
Keanu Reeves is vandaag de dag lastig weg te denken uit Hollywood; de acteur werd wereldberoemd dankzij zijn hoofdrol in The Matrix trilogie, maar ook de laatste jaren staat hij weer flink in de spotlights, voornamelijk vanwege het mega-succes dat de John Wick films kennen. Ondanks het feit dat de filmindustrie hem veel heeft gebracht, zegt de 54-jarige acteur niet dat het altijd even makkelijk is.

Zo liet hij zich uit over de film A Walk in the Clouds, die in 1995 uitkwam, waarin hij te zien was naast de met een Oscar bekroonde acteur Anthony Quinn: ''Ik weet nog dat ik er gigantisch van opkeek dat Quinn zo vaak op zijn mobiel keek om te checken of zijn agent weer een nieuwe rol voor hem had weten bemachtigen. Hij liet me weten dat het er altijd zo aan toe ging. Ik was echt verbaasd, dat zo'n grootheid op 80 jarige leeftijd nog zo naar zijn rollen moest zoeken... Ik weet niet of ik dat zo lang volhoud; ik denk dat ik van tevoren stop. Ik denk dat ik op een gegeven punt het wel genoeg vind geweest''.

Fox maakte het Reeves moeilijk
Reeves liet ook weten dat Fox het hem behoorlijk lastig maakte in de filmindustrie, nadat de acteur geweigerd had om in Speed 2 te spelen en de voorkeur had gegeven aan een Hamlet toneelstuk: ''Fox wilde niks meer met me te doen hebben, totdat ze me weer vroegen voor The Day the Earth Stood Still. Maar tien jaar was het volledig stil geweest; ik zat al die tijd, zoals we dat in Hollywood noemen, in de 'movie jail'.''

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Hij zat dus niet in de 'Movie Jail' maar werd alleen maar bij 1 studio buitengesloten?

Goku32

Avatar

Wel kinderachtig alleen omdat die een film had geweigerd. Wat een sukkels daarzo

Gigan72

Avatar

Speed 2 is echt slecht.
Alleendat stukje als dat schip zich in dat stadhe boort is wel leuk gedaan voor de rest mega bagger.
Geef hem groot gelijk dat zijn antwoord nee was.
Wel triest dat een studio hem gelijk kapot wil maken er na.
Gelukig is dat niet gelukt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair