Algemeen

Admiral Ackbar acteur zeer ontevreden over 'The Last Jedi'

Tom Kane vindt dat Ackbar een beter einde verdiende.

door Wouter Drummen om 12:36 in Algemeen
Een paar dagen geleden verscheen dan eindelijk de trailer van de nieuwe Star Wars film, The Rise of Skywalker, het vervolg op The Last Jedi. In de laatstgenoemde film was opnieuw een personage te zien dat al jarenlang deel uitmaakt van diverse Star Wars films, namelijk Admiral Ackbar, voornamelijk bekend van de ''It's a trap!'' zin. De eerste keer was hij te zien in Return of the Jedi, toen acteur Erik Bauersfeld het stemwerk nog deed. Bauersfeld keerde terug voor The Force Awakens, maar voor The Last Jedi nam acteur Tom Kane het stokje over, al is hij zeer ontevreden met de manier waarop zijn personage werd behandeld...

Ackbar mag dan misschien niet een van de bekendste Star Wars personages zijn, hij heeft altijd een belangrijke rol gespeeld; zo had hij een cruciale rol in het vernietigen van de tweede Death Star en werd hij opnieuw Admiral of the Resistance om General Leia bij te staan in het verslaan van Starkiller Base. Dit deden ze met succes, maar the First Order nam wraak en viel het schip Raddus aan, waardoor Leia in een coma terecht kwam en Ackbar stierf. Hier was Kane absoluut niet tevreden mee.

Ackbar verdiende een heldhaftig einde
Zo zei Kane: ''Ik was niet tevreden met de manier waarop Ackbar aan zijn einde komt. In één keer is hij er niet meer, hij wordt gewoon door een gat in het schip naar buiten gezogen en dat is dan zijn einde''. Ook had Kane geen goed woord over voor Laura Dern's personage, Amilyn Holdo: ''En komt er dan een vrouw genaamd Holdo. Wie is zij? Niemand kent haar, niemand weet iets van haar af, wie is zij? En waarom redt zij het schip? Als iemand de bemanning had moeten redden, was het wel Ackbar!''

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

Helemaal mee eens

Mas7

Avatar

Deze acteur heeft helemaal gelijk. Schande hoe ze Ackbar eruit hebben geblazen.Ik snap er geen reet van omdat ze weten wat Ackbar voor de fans betekend.

TLJ heeft zo z’n goede stukken, maar door dit soort shit beslissingen maakt de film een teleurstelling.

Ik ben benieuwd wat Rian Johnson nu ECHT denkt wat ie van het eindresultaat vindt....

Filmhead

Avatar

Ook eens. Akbar knows! Misschien kan ie nog een Bar openen, de Akbar Bar.

Gigan72

Avatar

Schande wat ze met Ackbar hebben gedaan.

voldemort8690

Avatar

tja, zou wel machtiger zijn overgekomen en voorspelbaar. ben langs de ene kant blij dat hij voor de verassing koos, maar dan langs de andere kant weer niet

John Wayne

Avatar

Wat een gezeik. Als een schrijver of regisseur alleen nog maar er aan moesten gaan denken wat iedere fan of veredelde figurant zou willen, krijg je nooit iets verrassends of vernieuwends. Ik weet dat er genoeg azijnpissers zijn die de film niks vinden. Maar gezien het succes van de film zijn er ook genoeg mensen die zoals ik genoten hebben van de film. En Ackbar...who cares?

23VDV23

Avatar

+1 voor John Wayne. Als je een scenario zou schrijven dat iedere wens van iedere Star Wars fan zou inwilligen kreeg je echt iets dat niet om aan te gluren zou zijn. Admiral Ackbar...waar hebben we het over? Als hij geen voer voor talloze memes was geweest had niemand het er meer over gehad. Dat dit personage überhaupt nog zo nadrukkelijk werd opgevoerd zou je al als geforceerde nostalgie/fanservice kunnen zien.

Mav Damian

Avatar

Eens John Wayne! Ook had Ackbar nooit een belangrijke rol dus waarom hem een memorabele doodscene geven.
Boba Fett heeft pas een slechte doodscene.

PRIME

Avatar

Volgens mij heeft Ackbar in totaal nog geen twee minuten aan speeltijd?

Het is makkelijk zeiken op The Last Jedi. Los van dat ik zijn argument van Holdo wel vind kloppen.

Devenace

Avatar

Admiral ackbar cereal!!!!

Sunspot

Avatar

Ja, had liever dat Ackbar het schip zou redden.

Die Hodo was niks, echt Katheleen Kennedy 'force'

shellghost

Avatar

Holdo had het inderdaad niet moeten, Leia had zich "moeten" opofferen. Dat was meteen het moment geweest voor een heroisch afscheid van een zeer geliefd karakter.

Chrisselshizzel

Avatar

It’s a trap ! Er is veel mis met die film . JJ abrams had ze ook gewoon alle 3 moeten doen. Heb veel vertrouwen in The rise of Skywalker!! Het was trouwens super gaaf in Chicago!! Volgend jaar naar Anaheim !!

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Admiral Ackbar is nu echt een personage waar ik nul komma nul affiniteit meeheb net als Boba Fett. Toch zijn die 2 enorm populair onder de fans, ik begrijp het niet. Holdo was idd niks maar om Ackbar een 'heroïsche'sterfscéne te geven... komaan, who cares? Hij mag al blij zijn dat ze zijn personage niet lieten eindigen als calamari.

adofmirosch

Avatar

Agja,Na ander half jaar zeiken op the last jedi is het nu wel een keer genoeg geweest. Rian johnson probeerde iets nieuws, maar heeft (voor vele) gefaald.

Gremlin06

Avatar

@filmhead
De sn-ackbar

HunterANT

Avatar

Ackbar had wellicht niet veel minuten in de oude trilogie films maar in alle boeken, comics en tekenfilms stond hij met Leia aan t hoofd vd resistance. Voor de fanboys and girls zeker geen onbelangrijk figuur. Zelfs niet voor de jongere garde die tegenwoordig tekenfilms en lego spelletjes spelen.Ik zag ook niet de meerwaarde in van het toevoegen van weer een nieuwe personage, Holdo, om die vervolgens direct te laten sterven. Had meer te maken met beleid van Kathleen Kennedy om meer vrouwen te tonen als helden.Het meest logische was om Ackbar om de rol van Hondo te laten vervullen. Herkenbaar voor veel mensen, jong en oud.

StarWars-SGPer

Avatar

Volkomen mee eens.

Niet dat Ackbar per se zo bijzonder is, maar die Holdo is echt een teef

Sunspot

Avatar

@HunterAnt

yep, die Kennedy is zwaar feministisch en Johnson werkt er graag aan mee.

Dat die Holdo weer zo snel sterft, is meer omdat het meestal mannen zijn die zichzelf opofferen en Kennedy wilde laten zien dat vrouwen dat ook kunnen in films.

Zo triest dus, puur een karakter verzinnen hierom :

Mav Damian

Avatar

sunspot "Dat die Holdo weer zo snel sterft, is meer omdat het meestal mannen zijn die zichzelf opofferen en Kennedy wilde laten zien dat vrouwen dat ook kunnen in films"
Wat is jouw bron? Als ik het goed heb is Rian Johnsson degene die het verhaal en personages heeft bedacht.

Sunspot

Avatar

^Geen bron Smiley face

Is wat ik denk, na he tzien van film, beetje weten hoe dat team van kathleen in elkaar lijkt te zitten, wat ook eigenlijk wordt bevestigd op filmSmiley face.

Maar goed, het werkt gewoon niet en voglens mij is haar tijd een beejte geweest wat Star Wars betreft...

nieuwslaatste nieuws

meest populair