Algemeen

'Thor: Ragnarok' maakt Hulk per ongeluk 235.000 jaar oud

Hoe kan dat nou weer...

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Genoten van het bizarre, weinig serieuze Thor: Ragnarok? En dan mogelijk vanwege de duidelijk doorontwikkelde Hulk? Volgens een berekening moet Hulk (Mark Ruffalo) in de film een kwart miljoen jaar oud zijn. Bizar.

In Ragnarok is Hulk al zo'n 2 jaar de kampioen in de arena van The Grandmaster. Pas als Chris Hemsworths Thor arriveert op de planeet Sakaar komt daar een einde aan. Er zit echter een soort van vreemd tijdselement in Ragnarok waardoor Hulk eigenlijk veel ouder is dan dat tot op heden werd aangenomen.

Iets latere aankomst op Sakaar
In de derde Thor-film valt Tom Hiddlestons Loki slechts 11 seconden eerder uit de Bifrost-wormgat dan Thor. Maar als Thor voor het eerst Loki ontmoet op Sakaar, dan blijkt zijn "broer" daar al weken te zijn. Screen Rant greep dit moment aan om na te gaan hoe lang Bruce Banner / Hulk al op de afvalplaneet bivakkeert. Als Loki binnen na 11 seconden al 15 dagen op Sakaar was, dan duurt op die planeet iedere aardse seconde maar liefst 117.818 seconden.

Aangezien Hulk maar liefst ruim 2 jaar vermist was, dan zou hij volgens Screen Rant al 235.000 jaar moeten zijn. Zou Loki 22 dagen op Sakaar zijn geweest tot het moment dat Thor arriveert, dan zou iedere aardse seconde 2 dagen duren op de planeet van The Grandmaster. Dat zou Hulk maar liefst 345.000 jaar oud maken.

Tijd werkt vreemd op Sakaar
In Ragnarok geeft het personage van Jeff Goldblum overigens aan dat tijd iets raars is op zijn planeet: "Tijd werkt een beetje anders in deze omgeving. Op elke andere planeet zou ik miljoenen jaren oud zijn." Uiteraard een leuke berekening, waarover je eigenlijk niet te lang moet nadenken!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

Sommige mensen hebben echt niets beter te doen dan alles in films maar over verklaren.
Dit naast de luitjes die zich bezig houden met voorspellingen uit trailers,en als het niet aan hun voorspelling voldoet de bende maar afkraken.
Films zijn vermaak,daar hoef je niet alles wetenschappelijk te verklaren,maar dat pistolen en geweren oneindige aantal kogels hebben hoor je bijna geen hond over,laat staan over nogal vreemde natuurwetten in films

lamoteg

Avatar

Misschien zit het probleem in het bifrost-wormgat en is er niets mis met de planeet.

Xenolicker

Avatar

Maakt niet uit hoe oud 'ie is, hij zal toch altijd een groentje blijven!

voldemort8690

Avatar

je weet niet hoe de Hulk daar is gekomen, het enige dat je weet is dat hij daar al 2 jaar zit. het is niet omdat Loki 11 seconden eerder uit de bifrost is gekomen dat daarom De Hulk daar ook zo is gekomen

Xenolicker

Avatar

^ Jeroen Pasman > Je hoeft niet te reageren, je kunt ook een keertje passen, man!

Sunspot

Avatar

Zagen we de Hulk dan aankomen op die planeet? Kan me niet herinneren.

WEet nog wel dat hij dat schip inging en ervandoor ging, maar niet dat hij gelijk daarna aangekomen was op planeet

Goov25

Avatar

Nu snappen we ook waarom Hulk/Banner zo'n doorgedraaide mafkees is geworden. Dat wordt je wel van 200.000 jaar vechten in een arena.

StarWars-SGPer

Avatar

Ach ja, zulke minuscule foutjes heb je altijd in uitgebreide siencefiction/fantasy werelden.

Niet zo zeiken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair