'Thor: Ragnarok' maakt Hulk per ongeluk 235.000 jaar oud

Hoe kan dat nou weer...

Genoten van het bizarre, weinig serieuze Thor: Ragnarok? En dan mogelijk vanwege de duidelijk doorontwikkelde Hulk? Volgens een berekening moet Hulk (Mark Ruffalo) in de film een kwart miljoen jaar oud zijn. Bizar.

In Ragnarok is Hulk al zo'n 2 jaar de kampioen in de arena van The Grandmaster. Pas als Chris Hemsworths Thor arriveert op de planeet Sakaar komt daar een einde aan. Er zit echter een soort van vreemd tijdselement in Ragnarok waardoor Hulk eigenlijk veel ouder is dan dat tot op heden werd aangenomen.

Iets latere aankomst op Sakaar
In de derde Thor-film valt Tom Hiddlestons Loki slechts 11 seconden eerder uit de Bifrost-wormgat dan Thor. Maar als Thor voor het eerst Loki ontmoet op Sakaar, dan blijkt zijn "broer" daar al weken te zijn. Screen Rant greep dit moment aan om na te gaan hoe lang Bruce Banner / Hulk al op de afvalplaneet bivakkeert. Als Loki binnen na 11 seconden al 15 dagen op Sakaar was, dan duurt op die planeet iedere aardse seconde maar liefst 117.818 seconden.

Aangezien Hulk maar liefst ruim 2 jaar vermist was, dan zou hij volgens Screen Rant al 235.000 jaar moeten zijn. Zou Loki 22 dagen op Sakaar zijn geweest tot het moment dat Thor arriveert, dan zou iedere aardse seconde 2 dagen duren op de planeet van The Grandmaster. Dat zou Hulk maar liefst 345.000 jaar oud maken.

Tijd werkt vreemd op Sakaar
In Ragnarok geeft het personage van Jeff Goldblum overigens aan dat tijd iets raars is op zijn planeet: "Tijd werkt een beetje anders in deze omgeving. Op elke andere planeet zou ik miljoenen jaren oud zijn." Uiteraard een leuke berekening, waarover je eigenlijk niet te lang moet nadenken!



NieuwsFilm

meest populair