Celebrity

Robert De Niro vindt Donald Trump een 'nep-gangster' en een 'sukkel'

De Niro uit opnieuw felle kritiek richting de Amerikaanse president.

door Jeffrey Kouters om 12:51 in Celebrity
Filmacteur Robert De Niro (The Irishman, Joker) heeft op de Amerikaanse televisie opnieuw hard uitgehaald naar Donald Trump. Volgens De Niro is de president van Amerika een 'nep-gangster' en 'enorme sukkel'.

Robert De Niro (75) steekt zijn afschuw voor Donald Trump niet onder stoelen of banken. Vrijdagavond was De Niro te gast in de Amerikaanse talkshow The Late Show With Stephen Colbert en daar gooide hij opnieuw olie op het vuur van zijn langlopende ruzie met Trump. "Geloof me, ik heb hem echt een kans willen geven", vertelt De Niro aan Colbert. "Ik geef iedereen het voordeel van de twijfel, maar die kerel heeft echt eigenhandig aangetoond een enorme sukkel te zijn".

Gangster
De Niro is zonder twijfel één van de meest gerespecteerde acteurs van zijn generatie. Zo speelde hij bekroonde rollen in films als The Godfather Part II (1974) en Raging Bull (1980). Later dit jaar keert hij met de Netflix-film The Irishman terug naar het gangstergenre. "Mensen houden simpelweg van outlaw-achtige dingen", duidt de tweevoudig Oscarwinnaar de populariteit van het genre. "De nep-gangster die we nu in het Witte Huis hebben zitten is dan wel weer een uitzondering".

De Niro blijkt flink op dreef te zijn en doet er zelfs nog even een schepje bovenop. "In tegenstelling tot Trump, hebben gangsters nog wel enige normen en waarden".nieuwslaatste nieuws

meest populair