Celebrity

John Singleton (Shaft, Boys n the Hood) geveld na beroerte

De filmmaker is verantwoordelijk voor andere titels als 'Boys n the Hood' en 'Four Brothers.'

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
John Singleton (de man achter films als Boys n the Hood en Shaft) ligt op de intensieve zorg nadat hij een beroerte kreeg in het ziekenhuis. Dat heeft zijn familie van het weekend bekendgemaakt. Het incident vond woensdag plaats toen hij het ziekenhuis bezocht vanwege pijn in zijn been. Tijdens zijn bezoek werd hij kennelijk getroffen door een milde beroerte.

Volgens de familieleden van de schrijvende filmregisseur maakt hij het goed. Het vreemde gevoel in zijn been zou zijn ontstaan toen hij vanuit Costa Rica naar de Verenigde Staten vloog. Roddelwebsite TMZ maakte het nieuws bekend. Later plaatsten ze een update waarin de familie om privacy en steun vraagt. Regisseurs Jonathan Levine (All the Boys Love Mandy Lane), William Friedkin (To Live and Die in L.A.) en Snoop Dogg (The Beach Bum) wensten Singleton via sociale media voorspoed toe.

Succes
Singleton, die aan het begin van het jaar 51 is geworden, sleepte met zijn schrijf- en regiewerk voor Boys n the Hood twee Oscarnominaties binnen. Hij werd zodoende in 1991 de jongste en eerste Afro-Amerikaanse filmregisseur die dat voor elkaar kreeg. Later bracht hij ons titels als Higher Learning, 2 Fast 2 Furious en het slecht ontvangen Abduction. De laatste paar jaren werkt hij vooral in tv-land. In 2017 kwam het door hem bedachte Snowfall uit, dat over de crackepidemie in Los Angeles van de jaren 80 gaat.

nieuwslaatste nieuws

meest populair