Celebrity

Kleindochter Disney: 'Bonus van 65 miljoen voor CEO Bob Iger is belachelijk!'

Dat mag wel wat minder volgens haar.

door Jeffrey Kouters om 10:33 in Celebrity
Abigail Disney, de kleindochter van Roy Disney, de medeoprichter van het welbekende entertainmentbedrijf, vindt dat de huidige CEO, Bob Iger, belachelijk veel geld verdiend. Disney pleit ervoor juist meer geld te geven aan de in haar ogen onderbetaalde personeelsleden met lagere functies.

Volgens Fast Company groeide de beloning van Disney's CEO Bob Iger in 2018 met 80%. Hij streek daardoor ruim 65 miljoen dollar op. Uit onderzoek blijkt dat zijn beloning ruim 1.400 keer hoger is dan het gemiddelde salaris van een Disney-medewerker. Dat nieuws is bij Abigail Disney in het verkeerde keelgat geschoten. Op Twitter plaatste ze een uitgebreid betoog waarin ze schrijft dat Iger het ook wel redt met wat minder.

Briljante baas
"Laat het duidelijk zijn dat ik geen problemen heb met Iger", schrijft Disney. Ze benadrukt dat haar commentaar op persoonlijke titel is en dus niet namens haar familie. "Ik wil ook niet zeggen dat hij helemaal geen bonus verdient, want hij geeft het bedrijf op een briljante manier leiding", maakt Disney duidelijk. Toch vindt ze de riante beloning voor Iger niet fair tegenover de gewone werknemers. "Waarom kan een deel van de winst niet gewoon worden gegeven aan de mensen zonder topfuncties?" vraagt ze zich af.

Tijd voor actie
"Het is heel gemakkelijk om de kritiek op de lage salarissen weg te wuiven door te zeggen dat je als bedrijf meer dan het federale minimumloon betaalt en onderwijs aanbiedt", vervolgt Disney. "We weten allemaal dat het minimumloon te laag is om fatsoenlijk van te kunnen leven", beredeneert ze. "Dus waarom zouden we als bedrijf, dat winstgevender is dan ooit, slechts een loon betalen dat niet veel hoger is dan dat?" Disney, die zelf slechts een klein aandeel bezit van het bedrijf, pleit dan ook voor een salarisverhoging voor iedereen.nieuwslaatste nieuws

meest populair