Celebrity

Kleindochter Disney: 'Bonus van 65 miljoen voor CEO Bob Iger is belachelijk!'

Dat mag wel wat minder volgens haar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 10:33 in Celebrity
Abigail Disney, de kleindochter van Roy Disney, de medeoprichter van het welbekende entertainmentbedrijf, vindt dat de huidige CEO, Bob Iger, belachelijk veel geld verdiend. Disney pleit ervoor juist meer geld te geven aan de in haar ogen onderbetaalde personeelsleden met lagere functies.

Volgens Fast Company groeide de beloning van Disney's CEO Bob Iger in 2018 met 80%. Hij streek daardoor ruim 65 miljoen dollar op. Uit onderzoek blijkt dat zijn beloning ruim 1.400 keer hoger is dan het gemiddelde salaris van een Disney-medewerker. Dat nieuws is bij Abigail Disney in het verkeerde keelgat geschoten. Op Twitter plaatste ze een uitgebreid betoog waarin ze schrijft dat Iger het ook wel redt met wat minder.

Briljante baas
"Laat het duidelijk zijn dat ik geen problemen heb met Iger", schrijft Disney. Ze benadrukt dat haar commentaar op persoonlijke titel is en dus niet namens haar familie. "Ik wil ook niet zeggen dat hij helemaal geen bonus verdient, want hij geeft het bedrijf op een briljante manier leiding", maakt Disney duidelijk. Toch vindt ze de riante beloning voor Iger niet fair tegenover de gewone werknemers. "Waarom kan een deel van de winst niet gewoon worden gegeven aan de mensen zonder topfuncties?" vraagt ze zich af.

Tijd voor actie
"Het is heel gemakkelijk om de kritiek op de lage salarissen weg te wuiven door te zeggen dat je als bedrijf meer dan het federale minimumloon betaalt en onderwijs aanbiedt", vervolgt Disney. "We weten allemaal dat het minimumloon te laag is om fatsoenlijk van te kunnen leven", beredeneert ze. "Dus waarom zouden we als bedrijf, dat winstgevender is dan ooit, slechts een loon betalen dat niet veel hoger is dan dat?" Disney, die zelf slechts een klein aandeel bezit van het bedrijf, pleit dan ook voor een salarisverhoging voor iedereen.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Volgens mij doet Iger niets anders dan ome Walt zelf deed vroeger.

SeanDeNiro

Avatar

Het is pure zelfverrijking. Die gasten bepalen hun eigen salaris. Waarom krijg niet iedereen een bonus? Alsof het bedrijf louter uit een CEO bestaat.

Pronk47

Avatar

100% waar.

lamoteg

Avatar

Onze ceo krijgt maar 1 miljoen per jaar, volgens de jaarrekening.Maar elke dag werken onze arbeiders en bedienden ook heel hard om alles goed te laten verlopen. Dus idd geef de werknemer ook af en toe eens een bonus.

Devenace

Avatar

Dit hoor je niet vaak.

MARQ242

Avatar

Een bonus moet toch gewoon een leuk extraatje zijn, waar je bijvoorbeeld een deel van je vakantie mee kan betalen ofzo? Dit gaat toch nergens meer over? Maar goed mensen in zulke posities hebben gewoon geen benul meer wat in het "echte" leven gebeurt. Die leven in een bubble en zijn alle referentie kaders kwijt van wat "normaal" is.

Sunspot

Avatar

Gebeurd overal teveel toch. Inderdaad soms belachelijke bonussen.

2 miljoen of zo is toch al vet genoeg, bovenop het salaris en andere zaken wat ze er vaak bij doen.

Verdeel het dan gewoon onder iedereen, iedereen een kleine bonus, iedere medewerker maakt het bedrijf uiteindelijk.

chefry1983

Avatar

Dan had je maar ceo moeten worden. Dan had je ook zoveel verdient meisje

ThysRomani

Avatar

Ze mag er zeker wat over roepen, ze bezit tenslotte een (klein) aandeel in het bedrijf. Als aandeelhouder mag je er iets van vinden. Als minderheidsaandeelhouder ben je uiteraard redelijk f*ckt, maar desalniettemin.

Daarnaast goed betoog. Gaat erom wat de overige aandeelhouders ervan vinden en natuurlijk Iger zelf, die zijn 65 miljoen al heeft gekregen.

Verder is het een commercieel bedrijf en geen openbare instantie. Ze mogen doen wat ze willen. Belangrijk voor de buitenstaander is dat ze kwaliteit afleveren en de medewerkers goed behandelen.

Trouwens...best hilarisch: Als je Iger zijn 65 miljoen deelt door het aantal medewerkers (de "cast members" volgens Google, bijna 70.000 stuks) ontvangt elke medewerker een bonus van 928 dollar.

Die kunnen er dan wél lekker van op vakantie. Althans...een korte vakantie.

Sunspot

Avatar

^

Nou, toch weer bijna duizend, is toch een aanzienlijk bedrag voor de meeste mensen, om zomaar uit te kunnen geven.

Waarom zie je dat niet vaker, is toch ook veel beter voor productiviteit etc.

Maar goed, ze kunnen het, is hun beslissing, maar denk dat het beter zou zijn om het gewoon dik goed te verdelen onder alle lagen in een bedrijf.

Cohesie en zo, waardering, sterker als geheel! Maar vaak zitten topmannen er maar tijdje, of ze brengen het omhoog, of falen en peren hem naar een ander bedrijf.

Maar lees ook niet of 'de rest' ook een bonus of zo krijgt, hoe ze betaald krijgen, lees wel over minimumloon, dus neem aan dat het wel meevalt voor velen die bij Disney werken wat loon en eventuele bonus betreft, als ze dat al krijgen, dat staat dus niet erin, neem aan dat alles naar de top gaat haha

Thiver

Avatar

chefry1983 "Dan had je maar ceo moeten worden. Dan had je ook zoveel verdient meisje"

Misschien is het een idee om eerst het artikel te lezen voor je reageert? Ze wil helemaal niet zoveel geld hebben; ze wil juist dat het qua inkomen een beetje eerlijker verdeeld wordt bij Disney. Een CEO die 1400 keer verdient dan de gemiddelde werknemer is ongekend, zelfs voor grote multinationals. Daarnaast is het een beetje ongepast om een vrouw van 59 'meisje' te noemen.

Goku32

Avatar

Triest de schoonmaker krijgt geen moer. En deze man die alleen maar op ze reet mooie praatjes zit te houden krijgt miljoenen. En de mensen die echt werken, krijgen een bedank mandje mee naar huis. Diep diep diep triest vind ik dat. En echt niet normaal

nieuwslaatste nieuws

meest populair