Algemeen

Niet alle superhelden zijn ook echt samen te zien in 'Avengers: Endgame'

En: is er veel geknipt in de 3 uur durende film?

door Corneel Vanfleteren om 05:39 in Algemeen
Een mega-film zoals Avengers: Endgame maken is een hele klus. Uitvoerend producent Trinh Tran zorgt ervoor dat de planning klopt: zij moet inschatten hoeveel tijd er nodig is om van pre-productie naar filmen en dan naar post-productie te gaan. De datum waarop de film moet uitkomen is immers al lang van tevoren vastgelegd! Welke moeilijkheden ze ondervond, legde ze uit in een interview.

De film duurde vooral bijzonder lang om te maken, en het productieproces overlapte met dat van Avengers: Infinity War. Trinh Tran vertelt over de uitdaging bij computereffecten: "We hadden niet de tijd en ruimte om twee aparte films te maken, met aparte computereffecten. Als Infinity War en Endgame apart waren opgenomen, en we hadden een aparte post-productie gehad, dan hadden we de effecten van Infinity War kunnen verbeteren in Endgame. Maar omdat we deze twee films tegelijkertijd hebben ontwikkeld en we ze achter elkaar hebben gefilmd, konden we niet heel veel verbeteren. Toen Infinity War uitkwam, waren we al aan het filmen voor Endgame".

CGI-acteurs
Avengers: Endgame telt een bijzonder grote cast: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth en Scarlett Johansson, om er enkele te noemen. Als je een heel jaar lang filmt, dan zijn niet alle acteurs altijd beschikbaar. De oplossing? Personages die door de computer bij elkaar worden geplaatst!

Tran: "Er waren dagen dat er iemand miste. Dan moesten we hen filmen op een later moment en hen bij elkaar plakken met visuele effecten. Dat is een behoorlijk aantal keren gebeurd. Dan moeten we de punten verbinden en het laten lijken of ze bij elkaar waren, maar ze waren daar niet echt bij elkaar. Dus dat was een uitdaging."

Verwijderde scènes
Avengers: Endgame duurt straks langer dan 3 uur, en volgens Tran is er dan ook weinig in geknipt. Kunnen de fans dan wel nog verwijderde scènes verwachten op de dvd? Tran: "Ja, natuurlijk. Er zal altijd wel iets zijn. Ik heb de beelden die de monteur bij elkaar heeft gezet nog niet gezien, omdat we de film echt nog maar net af hebben. Maar ze zijn er mee bezig en ik denk dat we wel iets zullen zien."

Avengers: Endgame was dus vooral heel veel plannen en doorwerken. Of dat ook tot een uitmuntende film heeft geleid, kun je vanaf 24 april in de bioscoop gaan ontdekken!1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pato

Avatar

Some do

Bananas!

nieuwslaatste nieuws

meest populair