Algemeen

'Avengers: Endgame' kan psychische problemen veroorzaken volgens psychologen

Bepaalde mogelijke gebeurtenissen zouden problematisch kunnen zijn voor sommigen.

door Steven van der Vegt om 22:30 in Algemeen
Deze week is de nieuwste Avengers eindelijk te zien, iets waar velen sinds Infinity War van vorig jaar naar uitkeken. Volgens enkele psychologen van UCLA, zouden de gevolgen van de gebeurtenissen in dit laatste deel echter voor de bezoekers wat negatieve gevolgen kunnen hebben. Zo zou dit afsluitende deel van de reeks wel eens meer drama kunnen meebrengen dan gewenst.

In een interview spreken de psychologen over het fenomeen dat men parasociale relaties noemt. Dit is een beschrijving voor de band die je kan opbouwen met personages die je niet persoonlijk kent, maar veel op televisie of in de bioscoop hebt gezien. Hierdoor kan je het gevoel ontwikkelen dat je deze personages echt kent.

Verlies kan hard aankomen
Gezien er de kans bestaat dat bepaalde Avengers de film niet overleven, denken ze dat er veel mensen zijn die met een gevoel van rouw komen te zitten. De relaties die mensen met de personages kunnen opbouwen, kunnen volgens hun immers erg betekenisvol zijn. Veel mensen groeiden bijvoorbeeld al vele jaren op met Robert Downey Jr. als Iron Man.

Ze voegen er tenslotte aan toe dat deze klap juist extra hard kan zijn voor kinderen. De personages uit de Marvel-films behoren voor sommigen tot de eerste relaties in hun bewustzijn. Op jonge leeftijd kunnen zij dit nog slechter verwerken dan volwassenen. Gelukkig weten veel mensen echter al welke films en series met Marvel-personages aangekondigd zijn, en we zodoende ook na deze film nog van kunnen genieten.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik ben ook wel eens somber geweest na een lange serie/film of boeken reeks. Maar nooit langer dan een dag, dus die psychische problemen zullen heus wel mee vallen.

Ang3l

Avatar

........ only in Murrica.
Kom op zeg :D

ZaphodBeeblebrox

Avatar

What else is new? Tegenwoordig zakken mensen al in een depressie als ze merken dat de pot Nutella leeg is 's ochtends.

Master Of Films

Avatar

Een lege pot Nutella ontdekken in de morgen is al traumatisch genoeg en wordt alleen maar erger na de Avengers: Endgame periode. Wat een ellende in deze donkere tijden.

Mav Damian

Avatar

Ach ja kijkers vergeten soms dat het een film is en niet echt is. Aan de andere kant vind ik het wel een pluspunt als een film met je gevoelens speelt. Het geeft je iets.

SAS1982

Avatar

Na the last Jedi was ik ook somber

Frietgezicht

Avatar

Afgelopen week was Nutella bij ah in de aanbieding. 3e gratis. Eigen schuld dus als mensen niet extra hebben ingeslagen.

On-topic : depressies enz is onzin maar het is fijn als iets blijft hangen.
Bij de meeste series en films ben ik 1 min na de aftiteling alweer met mijn gedachtes ergens anders. Maar bij bijv Game of Thrones(Red Wedding bijv) blijft het wel even hangen en ga ik reacties enz opzoeken.
Fijn als een film of serie een indruk achterlaat.
Maar ik zal niet op werk snotterend rondlopen omdat bijv Cap dood is.

Chrischzz

Avatar

dat waren de kleine Nutella potten toch?

McKelly

Avatar

Ik ben Game of Thrones gewend. Zal denk ik eerder psychische problemen opleveren als iedereen het overleefd :|

SciFiFanaat

Avatar

Indien Thanos Captain Marvel een kopje kleiner maakt zal ik er echt niet om rouwen, integendeel lol.

En HBO staat er al langer bekend om geliefde karakters naar het hiernamaals te sturen. Denk maar aan The Wire om er maar eentje op te noemen.

Darkknight21

Avatar

Zaphodbeeblebrox wat ben jij een grote idioot. Jij weer dus absoluut niet wat het is wanneer een mens een depressie heeft . Om dit te vergelijk met een pot Nutella . Gaat te ver . Wat ben jij eenlul

chefry1983

Avatar

Ik heb alleen maar financiële schade na een bezoekje aan de bios.
Ooit keek ik als 9 jarige kleine jongen naar Jurassic Park en daar had ik later wel een nachtmerrie over. Na 25 jaar later maak ik me er niet meer druk om

voldemort8690

Avatar

totaal geen probleem mee, heb enkel een probleem waarbij een film een open eind heeft die snakt naar een vervolg gelijk

StarWars-SGPer

Avatar

Mensen die psychisch instabiel zijn gaan sws niet naar een drama film

Angelo1979

Avatar

Mwhaa,nee, niet echt.
Is maar film.
Zeker jammer voor sommige personages, maar wat niet is is er niet.

adofmirosch

Avatar

Het nutella potje moetje met een korreltje zout nemen, maar hij heeft wel een punt.

David Mills

Avatar

Beetje overdreven, het is maar film en we zijn GOT gewend. Waar ik wel langzaam problemen mee krijg is dat op filmtotaal 50% van de artikelen over Marvel gaat. Er bestaat ook nog een wereld (en films) buiten Marvel.

Frietgezicht

Avatar

^ Gaat om views. Deze onderwerpen scoren nou eenmaal.

Daarover gesproken, waar blijven de mooie instagram plaatjes van de dames?

Civilian Supreme

Avatar

Ik was er kapot van dat Jack uit Titanic doodging, dat kan nooit meer overtroffen worden.

Ik denk niet dat hier mensen met jassen over hun hoofd huilend de bioscoop verlaten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Darkknight21

Serieus gast? Is het onnozele beeld van een lege pot choco niet genoeg om duidelijk te maken dat ik sarcastisch was?
Goed dan, dan zal ik me even duidelijk maken.

Ik heb heel veel respect voor mensen met échte problemen die ermee leven of zoeken naar een oplossing. Mijn opmerking doelde op de types die echter van het minste een drama maken en zichzelf depressief noemen wanneer ze gewoon een slechte dag hebben of omdat ze hun job haten ofzo. Je kent ze vast wel. Ik heb er een paar zo op mijn werk. Zo’n types zijn alomtegenwoordig (zeker op het internet) en pakken aandacht weg van mensen die het écht moeilijk hebben. De types die zeuren dat ze last hebben van anxiety in sociale situaties of drukte, om dan diezelfde avond een foto te posten vanop een concert met 50 000 man. Daar heb ik dus geen respect voor. En ja, daar lach ik mee.

Dit gezegd zijnde; ook al heb ik respect voor mensen die moeten leven met échte shit, het feit is dat iederéén zijn of haar eigen last heeft en dit moet oplossen of er mee moet leven. Het is niet mijn taak om mezelf of mijn humor te censureren omdat iemand zich mogelijk aangesproken of beledigd kan voelen. Net zoals het niet jou taak is om in te zitten met mijn shit. Iedereen is uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen leven.
Goov25

Avatar

"Mensen die psychisch instabiel zijn gaan sws niet naar een drama film"
Dan ken jij geen echt psychisch instabiele mensen @StarWars-SGPer.

Sunspot

Avatar

haha, dan heb je echt geen leven denk :D

nieuwslaatste nieuws

meest populair