Algemeen

Regisseur Carnahan verliet 'Bad Boys for Life' na meningsverschil met Will Smith

Onder Carnahan had het derde deel er waarschijnlijk héél anders uitgezien...

door Wouter Drummen om 11:32 in Algemeen
De eerste Bad Boys film is alweer héél wat jaartjes oud; het eerste deel verscheen in 1995. 8 jaar erna, in 2003, volgde het tweede deel. Op het derde deel hebben we allemaal heel wat langer moeten wachten, maar nu komt het er dan eindelijk: Bad Boys for Life. Toch liep het project ook de nodige vertraging op; zo stapte o.a. Joe Carnahan op, de schrijver en regisseur het derde deel. Dit deed hij na een meningsverschil met hoofdrolspeler Will Smith, iets waar Carnahan zich nu over uitlaat.

Volgens de site ComicBook wilde Carnahan namelijk een andere kant op met het verhaal dan Smith. Carnahan liet dan ook weten dat Smith een aardige gast is maar dat het samenwerken absoluut niet soepel verliep: ''Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat het niet goed zou aflopen en ik niet content zou zijn met mijn eigen werk. Ik had een prima verhaal bedacht, maar ik mocht dat niet maken.''

Geen creatieve vrijheid
Zo ging Carnahan verder: ''Ik kreeg een verhaal voorgeschoteld, waar de studio wel het groene licht aan had gegeven, maar dat mij niet aansprak en als gevolg hiervan had ik ook maar weinig zin om het te verfilmen. Ik wil even duidelijk maken dat ik niks heb tegen Will, maar hij is de acteur, ik ben de regisseur. Zijn gezicht mag dan wel op de poster staan, het is ook mijn naam en ik wil dan ook de vrijheid hebben om mijn eigen verhaal te vertellen zoals ik dat voor ogen heb. Helaas was dat niet het geval dus verliet ik het project.''

Sony verving Carnahan met het regisseurs-duo Adil El Arbi en Billal Fallah, die dus aan de slag gingen met het nieuwe script. Helaas is het nog niet duidelijk waar Smith en Carnahan het niet over eens waren. Het derde en afsluitende deel komt volgend jaar uit.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Nou, we gaan het zien met deze 2 mocros. Het zijn vast aardige kerels maar na het zien van een behind the camera blog video op youtube. Wat een stelletje dwazen zeg.

voldemort8690

Avatar

zolang de film goed is, interesseert me de discussie's achter te schermen mij gene bal

Frietgezicht

Avatar

Matige regisseurs die niks hebben of durven te vertellen als Smith zijn zin wil hebben.

Decepticon

Avatar

Volgens mij komt dit niet bij Comicbook.com weg, maar bij Collider, want Joe Carnahan is daar vorige week in de studio geweest en vertelde precies dit verhaal.
Zoek maar op Collider Live, dat fragment is zo te vinden.

Blijft wel heel jammer dat de naam van Will Smith nog steeds belangrijker is dan wat dan ook, ook creatieve vrijheid van de regisseur.

Ik heb ook een paar van die behind the scènes gezien op youtube, geeft niet veel vertrouwen en het lijkt er eerder op dat de producenten de film maken ipv de regisseurs.

Ik had liever gezien dat Carnahan deze film maakte, hij heeft goed werk afgeleverd met The A-Team en The Grey.

STYD

Avatar

Na het zien van een behind the camera’s blog Hahahahah. Gaan wij nu al films beoordelen aan de hand van een blog??? Really??

En toch wel apart dat men een mening vormt terwijl er maar 1 kant van het verhaal is vertelt. Beetje jammer

Rutherford

Avatar

Bad Boys staat of valt met Smith. Studio’s denken tenslotte maar aan 1 ding, MONEY. Dus bye bye regisseur. Keiharde business.

Movieman2018

Avatar

ZEMBO, je heb issues man... Die gasten maken kwaliteit films en hebben meer bereikt dan de meeste regisseur in België en NL.. Het zijn Belgen en ik ben er zelf ook eentje. Ze zijn erg open en creatief en je zou hun werk best niet bekritiseren op basis van een blog..

Frietgezicht

Avatar

^ Haha kwaliteit films. Zoals Patser? Schei toch ook.
Ze gaan ook echt voor kwaliteit weer met deze bad boys he? Prachtige reeks.

Hyenas

Avatar

@frietgezicht; Ik ben zelf geen fan van Patser maar ik vond Black echt niet slecht. En om als regisseurs vanuit de Benelux toch zo'n grote Hollywood film te mogen maken is echt niet zomaar iets. De Bad Boys films zijn uiteraard geen oscar materiaal en kwalitatief geen goede films maar ik heb mij prima vermaakt met de eerste 2 delen (beetje jeugdsentiment).

Ik denk persoonlijk dat dit niets gaat worden. Will Smith is naar mijn mening geen goede acteur die de verkeerde projecten kiest (denk aan de keer dat hij Tarantino, Django Unchained wilde laten veranderen). Als hij zijn stempel op deze film mag drukken en de regisseurs hun gang niet laat gaan dan voorspel ik het ergste.

Frietgezicht

Avatar

Niet slecht is al wat anders dan een kwaliteit-film imo.
Maar ik vind die film wel slecht. Zou je die film dezelfde credits geven als die uit Amerika kwam of neem je met minder genoegen omdat die uit Belgie komt?
Net als ik weleens zeg ‘voor een Nederlandse film best aardig.

Ik vind het nietszeggend simpel verhaaltje die eigenlijk jat van Romeo en Juliet. De karakters zijn totaal niet uitgediept en stellen ook niks voor en de muziek is verschrikkelijk(en ik hou van rap)

Het camerawerk is best goed, dat geef ik toe.

Ik heb mij ook wel aardig vermaakt met de eerste 2 delen hoewel ze niet bijzonder zijn(jeugdsentiment idd) maar je denkt toch niet dat de grote regisseurs zich bezig gaan houden met zo’n reeks waarvan Lawrence al tig jaren niet eens meer in een film te zien geweest is.
Hoop voor ze dat ze er in ieder geval een geslaagde popcornfilm van maken maar ik zie ze op geen enkel vlak(karakters, verhaallijnen, actie scenes enz) uitblinken.

Hyenas

Avatar

@frietgezicht; Black was gebaseerd op Romeo & Juliet dus dan vind ik het niet echt gestolen. Denk dat je zeker een punt maakt met het feit "voor een Nederlandse film best aardig" want als de films uit de VS waren gekomen had ik ze inderdaad een stuk minder gevonden. Juist om die reden ben ik blij dat er eens regisseurs zijn hier die wat anders durven te doen.

Ik hoop inderdaad dat ze er een mooie popcorn film van kunnen maken maar ik betwijfel het (de critici zullen de film vast opvreten maar dat deden ze bij de eerste 2 delen ook).

Rutherford

Avatar

Ik heb me rot geamuseerd met Patser. Mijn stoere buurmannetjes praten net zo. Wel toffe kerels hoor.

Zembo

Avatar

@movieman2018. Waar lees jij terug in mijn bericht dat ik hun werk bekritiseer? Ik geef aan dat ik ze als dwazen vind gedragen. Nergens brand ik de film af, enkel dat ik mijn twijfels heb. Dit in combinatie met hun vorige werk wat jij kwaliteit noemt, waar ik het niet mee eens ben. Zowel black als patser waren in mijn ogen trash. Issues? Die hebben we allemaal.

NieuwsFilm