Geen rode loper voor Oscars

De organisator van de Oscar-uitreikingen, Gil Gates, heeft opdracht gegeven de rode loper op de grond weg te halen. Volgens de sterren is de kleur ervan ongepast en te vrolijk in verband met de oorlog die deze week zeer waarschijnlijk uit zal breken. Uit respect voor alle Amerikaanse militairen in Irak is de loper weggehaald.

Ook gaf Gates opdracht aan de paparazzi, de journalisten en de fans om geen aandacht te trekken van de sterren. Managers van de filmsterren hebben hun bezorgdheid uitgesproken. Met het oog op de zorgwekkende situatie in de wereld zullen de uitreikingen wat soberder zijn. De sterren worden dan ook van Hollywood Boulevard direct naar het Kodak Theatre geleid zodat de kans op terroristische acties kleiner wordt.

Ook met ABC News is gesproken over eventuele extra nieuwsuitzendingen tijdens de Oscars deze zondagavond. Zo kàn de uitzending onderbroken worden. 'Ondanks alles willen we toch vieren dat alle filmmakers weer buitengewoon gepresteerd hebben met hun films en hen de Oscars uitreiken die zij zo verdienen', aldus Gates.



NieuwsFilm

meest populair