Algemeen

Nieuwe regieklus en hoofdrol: Ben Affleck maakt Tweede Wereldoorlog-drama 'Ghost Army'

Het project is al jaren in ontwikkeling en lijkt er nu eindelijk te komen.

door Jeffrey Kouters om 12:09 in Algemeen
Hollywoodster Ben Affleck (Justice League, Gone Girl) mag voor Universal Pictures aan de slag met een verfilming van een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Affleck regisseert de film - met de titel Ghost Army - niet alleen, hij neemt ook de hoofdrol op zich.

Het Amerikaanse leger richtte tijdens de Tweede Wereldoorlog een speciale eenheid op om de Duitse vijand mee te misleiden. Deze eenheid bestond uit zo'n 1.100 man en werd voornamelijk gevormd door creatievelingen, zoals kunstenaars en acteurs. De eenheid kreeg de bijnaam 'Ghost Army' (spookleger) en maakte onder meer gebruik van opblaasbare tanks, poppen, schilderijen, trucks met krachtige speakers en andere trucage om de boel te faken.

Scenario
Affleck wil naar verluidt zelf het script - geschreven door Nic Pizzolatto (True Detective) - nog wel wat oppoetsen. Een eerdere versie van het filmscript kwam uit de pen van Henry Gayden (Shazam!). Het verhaal is gebaseerd op het werk van Rick Beyer en Elizabeth Sayles. Beyer schreef een gelijknamige boek en Sayles publiceerde The Ghost Army Of World War II: How One Top-Secret Unit Decieved The Enemy With Inflatable Tanks, Sound Effects, And Other Audacious Fakery.

Bradley Cooper
Universal heeft dit project overgenomen van Warner Bros., die al sinds 2015 werkte aan de verfilming. Affleck is nu ook betrokken als producent. Hij werkt daarvoor samen met Andrew Lazar (American Sniper). Eerder werd aangekondigd dat de film zou worden gemaakt door Todd Phillips (Joker) en Bradley Cooper (A Star is Born), maar zij lijken het project te hebben verlaten. Een releasedatum is er nog niet.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ok dan, eindelijk een film over deze interessante eenheid.

nieuwslaatste nieuws

meest populair