Algemeen

Wetenschapper beantwoordt: Wat is de impact van een echte 'Infinity War'-snap van Thanos?

Wat als opeens de helft van al het leven weggevaagd zou worden op de Aarde?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het lijkt misschien de oplossing voor vele Aardse problemen; minder mensen. Zoiets denkt Thanos ook in Avengers: Infinity War. Door de helft van het leven in het universum uit te roeien, zijn er automatisch minder problemen voor de achterblijvers. Maar wat als dit in het echt zou gebeuren op de Aarde? Zijn er dan minder problemen? Ben niet bang, hieronder geen woord over Endgame.

Justin Christensen van de UCLA Physics Department maakte tegenover Fandom duidelijk dat dit juist niet een goede oplossing zou zijn. Zou in één keer de helft van de wereldbevolking worden weggevaagd, dan zouden er net zoveel mensen op Aarde zijn als in het jaar 1970. Het in één keer verdwijnen van bijvoorbeeld piloten, buschauffeurs en andere bestuurders zou een enorme impact hebben op de bevolking. Ook zouden zaken als schoon drinkwater en elektriciteit snel niet meer bestaan en zullen zaken als medicijnen vrij snel opraken.

Alles ontregeld
De knip heeft ook gevolgen voor dieren. De wetenschapper gaf aan dat "complexe en fragiele relaties tussen veel verschillende soorten" verstoord worden en dat "veel ecosystemen volledig zouden veranderen. Er zouden soorten zijn die zich nooit compleet zouden herstellen."

Ook meent de wetenschapper aan dat de bevolking razendsnel weer op het oude niveau van 2019 terugkeert, waardoor we snel weer met de huidige problematiek zitten. Wat de "Snap" in het Marvel-filmuniversum voor gevolgen heeft, zie je sinds deze week in Avengers: Endgame.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Maanden onderzoek naar gedaan zeker?

centr1no

Avatar

Het moge van het begin af duidelijk zijn geweest dat Thanos misschien wel één van de machtigste maar zeker niet één van de slimste wezens in het universum is.
In al de jaren dat hij bezig was met zijn plannetje om die steentjes te verzamelen had hij best een wat meer duurzame oplossing kunnen verzinnen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

^ Mja, omdat wij daar zo geweldig in slagen...

Wolferion

Avatar

In denk dat ondanks dat we in 49 jaar wee terug zijn op het oude niveau, we niet per se de zelfde problemen hoeven te hebben. We hebben dan de tijd om een leefbare wereld te maken wat betreft voedselvoorziening bijvoorbeeld. Want we weten dat we voor de decimation tekort schoten

centr1no

Avatar

ZaphodBeeblebrox "^ Mja, omdat wij daar zo geweldig in slagen..."
Plannen en oplossingen genoeg. En 'wij' hebben geen almachtige handschoen om dingen spontaan te laten gebeuren.
Ook wordt genocide over het algemeen niet zo gewaardeerd.
Wolferion "We hebben dan de tijd om een leefbare wereld te maken wat betreft voedselvoorziening bijvoorbeeld. "
Het hele punt is dat dat pas gaat gebeuren als iedereen hetzelfde doel na gaat streven en het welvaartsniveau over de hele wereld gelijk is.
Als we al het geld, tijd en middelen die besteed worden aan oorlog, religie en zelfverrijking zouden inzetten voor ontwikkeling en wetenschap dan zouden we binnen 20 jaar de boel op orde kunnen hebben.

nieuwslaatste nieuws

meest populair