Wetenschapper beantwoordt: Wat is de impact van een echte 'Infinity War'-snap van Thanos?

Wetenschapper beantwoordt: Wat is de impact van een echte 'Infinity War'-snap van Thanos?

Wat als opeens de helft van al het leven weggevaagd zou worden op de Aarde?

Het lijkt misschien de oplossing voor vele Aardse problemen; minder mensen. Zoiets denkt Thanos ook in Avengers: Infinity War. Door de helft van het leven in het universum uit te roeien, zijn er automatisch minder problemen voor de achterblijvers. Maar wat als dit in het echt zou gebeuren op de Aarde? Zijn er dan minder problemen? Ben niet bang, hieronder geen woord over Endgame.

Justin Christensen van de UCLA Physics Department maakte tegenover Fandom duidelijk dat dit juist niet een goede oplossing zou zijn. Zou in één keer de helft van de wereldbevolking worden weggevaagd, dan zouden er net zoveel mensen op Aarde zijn als in het jaar 1970. Het in één keer verdwijnen van bijvoorbeeld piloten, buschauffeurs en andere bestuurders zou een enorme impact hebben op de bevolking. Ook zouden zaken als schoon drinkwater en elektriciteit snel niet meer bestaan en zullen zaken als medicijnen vrij snel opraken.

Alles ontregeld
De knip heeft ook gevolgen voor dieren. De wetenschapper gaf aan dat "complexe en fragiele relaties tussen veel verschillende soorten" verstoord worden en dat "veel ecosystemen volledig zouden veranderen. Er zouden soorten zijn die zich nooit compleet zouden herstellen."

Ook meent de wetenschapper aan dat de bevolking razendsnel weer op het oude niveau van 2019 terugkeert, waardoor we snel weer met de huidige problematiek zitten. Wat de "Snap" in het Marvel-filmuniversum voor gevolgen heeft, zie je sinds deze week in Avengers: Endgame.



NieuwsFilm

meest populair