Denis Villeneuve's scifi-epos 'Dune' nu al goed voor een sequel!

Legendary ziet een tweeluik als de enige manier om het complete verhaal te vertellen.

Dune is een episch verhaal, dat bijna onmogelijk met een film is te vertellen. De opnames van de film zijn momenteel volop in gang, maar kunnen we meerdere delen verwachten? Regisseur Denis Villeneuve heeft in het verleden in elk geval al vaker aangegeven dat één film niet genoeg is om het oorspronkelijk boek van Frank Herbert te verfilmen. Joshua Grode, CEO van Legendary, lijkt het daar mee eens te zijn.

Frank Herberts Dune is een verhaal van epische proporties met een groot aantal personages en meerdere planeten. Eerder verfilmingen waren niet bepaald succesvol; zelfs David Lynch wist er niks van te bakken. Villeneuve probeert hier nu echter verandering in te brengen. De eerder genoemde Joshy Grode werd afgelopen week door The Hollywood Reporter gevraagd naar de mogelijkheden voor een vervolg. Hij zei er het volgende over:
"Een sequel hoort zeker tot ons plan. Er is een achtergrondverhaal, waar naar werd gehint in de boeken, dat we hebben uitgebreid. Als je het boek hebt gelezen, weet je ook dat er een logisch punt is waarop we de eerste film kunnen eindigen."
Villeneuve werkt momenteel dus aan de eerste film, maar het is niet zo dat een sequel direct erna wordt gefilmd. Hoewel de kans dus groot lijkt dat er een vervolg komt, zal de film toch eerst een kaskraker moeten blijken. Dune heeft weliswaar een zeer imposante cast, maar blijft toch een grote gok. Kijk naar Villeneuve's Blade Runner 2049, een briljant epos met een cast vol topacteurs die geen winst wist te maken. Laten we hopen dat Dune het op dat vlak beter gaat doen.

Episch verhaal, epische cast
De eerder genoemde cast van Dune bestaat uit namen als Timothee Chalamet (als Paul Atreides) Javier Bardem (als Stilgar), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Oscar Isaac en Rebecca Ferguson (als de ouders van Paul), Zendaya (als Pauls liefje Chani), Stellan Skarsgard (als schurk Baron Harkonnen), Dave Bautista (als diens moordlustige neef), Jason Momoa (als wapenmeester Duncan Idaho) en Charlotte Rampling (als Mother Mohiam).

NieuwsFilm

meest populair