Don Cheadle had twee uur de tijd om Marvel-rol in 'Iron Man 2' te accepteren

Don Cheadle had twee uur de tijd om Marvel-rol in 'Iron Man 2' te accepteren

Oorspronkelijk zelfs maar één uur.

Liefhebbers van het Marvel Cinematic Universe kunnen momenteel royaal genieten van Avengers: Endgame, waarin een groep van verschillende superhelden de krachten moeten bundelen om de dag te redden. Eén van hen is James Rhodes (War Machine), de beste vriend van Tony Stark, gespeeld door Don Cheadle. Helemaal terug in de eerste Iron Man werd het karakter door iemand anders belichaamd. Namelijk Terrence Howard. Wegens financiële kwesties keerde hij niet terug. Om de rol te accepteren kreeg Cheadle niet lang de tijd.

Dat vertelde de 54-jarige Amerikaan tegenover Variety. "Toen de rol voorbij kwam had ik [Robert Downey Jr. en producent Kevin Feige] ontmoet. Er waren mensen die mij voor de rol wilden hebben, anderen wilden Terrence. Hij kreeg hem uiteindelijk. Toen de zaken uit de hand liepen kwam ik weer in beeld. Ik was op het verjaardagsfeestje van mijn dochter. Ze was zeven geworden. Ze belden, vertelden dat Terrence niet terug zou keren en boden me de rol aan."

Tijd
Om ervoor te zorgen dat het nieuws niet zou uitlekken, en Marvel het zelf kon bekendmaken, moest Cheadle snel een keus maken. "Het ging om een deal van... acht films? Ik weet niet meer hoeveel het er waren. Ik zei: 'Dat is wel tien jaar. Het kunnen er wel twaalf zijn.' Maar ze hadden in één uur een besluit nodig. Ik wist niet eens waar het precies om ging. Ze zeiden: 'Je moet een sprong in het diepe wagen.' Maar ik was bij het verjaardagsfeestje. Toen zeiden ze: 'O, neem dan maar twee uur.'"

Ruzie
Na het aannemen van de rol kreeg Cheadle gelukkig geen ruzie met Howard. Laatstgenoemde acteur is wel overduidelijk teleurgesteld in Downey Jr. In 2013 onthulde hij al: "Het blijkt dat de persoon die ik geholpen heb om Iron Man te worden het geld nam dat eigenlijk naar mij hoorde te gaan voor het tweede deel. En duwde me zodoende eruit." Door Downey Jr.'s loonsverhoging kreeg Howard maar 1/8 van zijn salaris. "Ze legden uit: 'Want we denken dat de film hoe dan ook een succes zal worden, met of zonder jou. En ik belde mijn vriend op, die ik geholpen heb met het krijgen van de rol, en hij belde mij in drie maanden tijd niet terug."

NieuwsFilm

meest populair