Humor

Mrs. Doubtfire (1993) was oorspronkelijk veel duisterder en droeviger

Ruim een half uur aan gesneuvelde scènes had de luchtigheid behoorlijk ingeperkt.

door Arjen Rooseboom om 09:15 in Humor
Mrs. Doubtfire is zo'n film die ieder jaren '90 kind wel eens een keer gezien heeft. De tragicomedy over een vader die zich, na de scheiding van zijn vrouw, verkleed als mollige huishoudster om zo toch bij zijn 3 kinderen te kunnen zijn, was zowel kritisch als financieel een succes. Er werd zelfs jarenlang gewerkt aan een vervolg, totdat de plotselinge dood van sterspeler Robin Williams deze plannen voorgoed stillegde.

Ondanks de vele komische en hartverwarmende momenten, had de film een toch best wel serieuze boodschap over echtscheiden. Voor een Hollywoodproduct werd tevens het traditionele 'happy ending' niet toegepast, een gewaagde keuze bij een familiefilm. Meer dan 30 minuten aan verwijderd bonusmateriaal onthult verder een nog veel ernstigere toon die het eindresultaat ook had kunnen hebben.


Duisterder plot en droeviger einde
Zo zien we onder andere Williams' personage Daniel Hillard een stuk minder sympathiek zijn omgeving uitkafferen, in het bijzonder zijn ex-vrouw Miranda (Sally Field), neemt Mrs. Doubtfire uitgebreid wraak door de bloementuin te vergiftigen van de buurvrouw die het verjaardagsfeestje 'verraadde' en is het einde zelfs nòg minder bevredigend nadat een hevige ruzie resulteert in een mislukt schooloptreden van dochter Lydia (Lisa Jakub) en de kinderen vervolgens hun haat uitspreken jegens hun ouders. Al met al niet echt om gezellig te lachen...

Bekijk de beelden en oordeel zelf. Ben je blij dat hier niet voor gekozen is?


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Wow gelukkig is het deze versie geworden

NieuwsFilm

meest populair