Algemeen

Gerard Butler over 'Angel Has Fallen': De franchise zal een nieuwe richting opgaan

Volgens de acteur staat liefhebbers van de eerste twee delen heel wat te wachten!

door Arjen Rooseboom om 05:00 in Algemeen
In 2013 verschenen er in één keer twee films waarin het Witte Huis toneel werd van actie en spektakel. De eerste, en tevens meest succesvolle, was Olympus Has Fallen. Dit zorgde vrij rap voor een vervolg in 2016, London Has Fallen waarin (zoals de titel al aangeeft) het slagveld werd verplaatst naar de Europese hoofdstad. Ondanks een mindere ontvangst, was de opbrengst ruim voldoende om groen licht te geven aan een derde deel, getiteld Angel Has Fallen.

Hoofdrolspelers Gerard Butler en Morgan Freeman hebben in ieder geval weer getekend voor het vervolg. Aaron Eckhart keert niet meer terug na tweemaal de Amerikaanse president te hebben gespeeld. Butler vertelde onlangs aan Entertainment Weekly dat dit deel de franchise in een totaal nieuwe richting zal gaan duwen:

We hadden net zo goed Tokyo Has Fallen kunnen maken en dan hadden de mensen het weer fantastisch gehad, maar dan kwam ik weer alleen maar opdagen. We moesten een andere route nemen. Ik ben nog steeds dezelfde man in dezelfde positie, maar de reis wordt veel dieper en donkerder. Er zijn nog steeds enorme setstukken en we hebben ervoor gezorgd dat de fans niet teleurgesteld worden, maar je zit nu echt in dit personage en je ziet hoe hij zijn sh*t op orde probeert te krijgen.

Nog meer 'Has Fallen' in de toekomst?
In hetzelfde interview geeft Butler aan dat hij altijd open staat om terug te keren voor meerdere avonturen als het publiek daarom vraagt. Als het loont, maken we om te beginnen een vierde. Zo niet, dan heb ik ook een geweldige tijd gehad, aldus de 49-jarige Schot.

In Angel zien we hoe geheim agent Mike Banning (Butler) op de vlucht moet slaan nadat hij ten onrechte wordt beschuldigd van een moordaanslag op de nieuwe president (Freeman). Aangezien Angel de bijnaam is van het presidentiële vliegtuig, zal Air Force One ongetwijfeld een grote rol gaan spelen in het verhaal.

Op 22 augustus knalt Butler met Angel Has Fallen onze bioscoopzalen in!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

"Brussels has Fallen" over het Europees Parlement dat zou te gek zijn Smiley face

ThysRomani

Avatar

Maar die zijn toch al redelijk "fallen", GreenHornet?

mauppie

Avatar

nou ze staan nog steeds keihard te lachen van onze centen daar in brussel

NieuwsFilm

meest populair