Natalie Portman vond kritiek op 'Star Wars: The Phantom Menace' een dikke tegenvaller

Ze speelde een belangrijke rol in de prequels.

In Star Wars: Episode I - The Phantom Menace debuteerde Natalie Portman als het personage Queen Padmé Amidala, de vrouw van de Jedi Anakin Skywalker; de moeder van Luke Skywalker en Leia Organa, de schoonmoeder van Han Solo en de oma van Kylo Ren. Een belangrijk personage dus. Portman ging in op de kritiek die er destijds was op de Star Wars-film.

In gesprek met Empire zei de actrice uit films als Black Swan en Jackie dat ze de kritiek "erg zwaar" vond: "Het was een dikke tegenvaller. Het voelde alsof mensen zo enthousiast waren over de nieuwe films, en daarna waren ze enorm teleurgesteld. Ook was ik op de leeftijd dat ik niet echt begreep dat het een soort aard van het beestje is. Als er teveel verwachtingen vooraf zijn, dan kan het bijna alleen maar teleurstellen."

Nieuwe visie op de trilogie
Portman gaf daarna aan dat er ondertussen veel liefhebbers zijn van de prequels. "Nu er tijd verstreken is, is de reeks door veel mensen opnieuw geëvalueerd en zij houden nu echt van die films. Er is een zeer enthousiaste groep mensen die denken dat de prequels de beste zijn," aldus de Oscarwinnaar tegenover Empire.

Wat zeg jij? Vind jij de prequel-trilogie (tegenwoordig) te behappen, of vind jij deze nog steeds slechter dan de originele trilogie en de huidige vervolgtrilogie?

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair