Waarom heeft Will Smith de rol van Genie in 'Aladdin' eigenlijk aangenomen?

Waarom heeft Will Smith de rol van Genie in 'Aladdin' eigenlijk aangenomen?

Ook wilde hij de geanimeerde versie van wijlen Robin Williams eren.

De muzikale fantasiefilm Aladdin heeft praktisch sinds het begin van de productie aardig wat mensen van hun stuk gebracht. Niet alleen het casten van sommige acteurs viel slecht, ook zag een zekere blauwe iemand er wat vreemd uit na de eerste bewegende beelden. Niet iedereen heeft vertrouwen in de nieuwe film van Disney en regisseur Guy Ritchie. Toch wil hoofdrolspeler Will Smith laten weten dat er veel liefde in de film gegoten is en dat hij er alle vertrouwen in heeft.

Dat vertelde hij gisteren tijdens het praatprogramma Good Morning America. De 50-jarige Amerikaan onthulde eerst wat hem aantrok om de befaamde rol te spelen die Robin Williams al in 1992 vervulde met de gelijknamige animatiefilm. "Hij deed het zo ontzettend goed," begint Smith. "Wanneer je een rol als deze op je neemt, dan wil je weten of er nog wat vlees aan het bot hangt. Wat zou jijzelf bijvoorbeeld anders doen?"

Hiphop
Wat Smith in het begin aantrok was dat het project geen animatiefilm zou worden, maar live-action. "Ik wist dat er dan ruimte voor me was om mee te werken," legt hij uit en voegde toe dat regisseur Ritchie niet zomaar een remake wilde maken. Hij wilde de film o.a. levendiger doen aanvoelen met gebruikmaking van moderne verwijzingen. De muziek was uiteindelijk hetgeen dat Smith de doorslag gaf om de wens vervullende Geest te belichamen.

"Voor mij was de hiphop de invalshoek die mij binnenbracht. Naar de muziek luisteren en afvragen wat ik er zelf mee zou doen. Uiteindelijk was het de muziek die mij de mogelijkheid gaf om mijn eigen smaak toe te voegen. Zo kon ik de nostalgie eren, hulde brengen aan Robin Williams en tegelijkertijd mijn eigen, nieuwe smaak toevoegen."

Dubieus
De acteur is zelf ook op de hoogte van zijn verleden, twijfelachtige projecten. Niet alle films waaraan hij gewerkt heeft zijn goed, maar Aladdin is kennelijk een ander verhaal. "Ik heb goede en twijfelachtige films gemaakt. Bovenal in het verleden. Dit is daarentegen zo'n beeldschone film. Guy Ritchie heeft erg goed werk geleverd, de film een voorsprong gegeven. Ik kan, met een schoon geweten, jullie aanmoedigen om deze te gaan zien."

NieuwsFilm

meest populair