Benedict Cumberbatch en Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) in beklemmende nieuwe thriller van Oscarwinnares

Benedict Cumberbatch en Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) in beklemmende nieuwe thriller van Oscarwinnares

Mannelijkheid, nostalgie en verraad vormen de ingrediënten van een gevaarlijke cocktail.

The Power of the Dog is een boek van Thomas Savage, dat nu een verfilming krijgt met Benedict Cumberbatch en Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale, Us) in de hoofdrollen. Regisseur en scenarioschrijfster Jane Campion belooft veel spanning en sensatie.

Het verhaal van The Power of the Dog gaat over twee rijke broers, Phil (Cumberbatch) en George, die met z'n tweeën een grote ranch bezitten in Montana. Wanneer George in het geheim met een lokale weduwe (Moss) trouwt, ontketent de briljante maar wrede Phil een oorlog om haar te breken. Hij deinst er niet voor terug om haar zoon Peter als pion te gebruiken in zijn meesterplan.

Nu al Oscarwaardig?
De beschrijving lokte enthousiasme uit op het filmfestival van Cannes. Regisseur Jane Campion hield zich ook bezig om het boek te vertalen naar een werkbaar script. Campion bewees dat ze kan schrijven door haar script van The Piano (1993), wat haar ook een Oscar opleverde. De ambitie van The Power of the Dog lijkt daarmee duidelijk.

Campion zelf prees het verhaal al de hemel in: "The Power of the Dog is een subliem boek dat een leven op het grote scherm verdient. Ik kon niet stoppen met na te denken over het verhaal, het achtervolgde mij. De thema's mannelijkheid, nostalgie en verraad zijn een bedwelmende mix.Het is ook zeldzaam om een verhaal te vinden waar de thema's, het plot en de personages spanning opbouwen wanneer ze elkaar onthullen en zelfs het einde is bevredigend en onverwacht. Het zal de eerste keer zijn dat ik werk met een mannelijke hoofdrolspeler, wat spannend is. Phil is een charismatisch en complex personage die de oorlog verklaart aan de nieuwe vrouw van zijn broer en haar tienerzoon."

The Power of the Dog is net begonnen met de pre-productie, een releasedatum is er dan ook nog niet.

NieuwsFilm

meest populair