Sylvester Stallone's 'Cliffhanger' krijgt een reboot... met vrouwelijke waaghals!

Sylvester Stallone's 'Cliffhanger' krijgt een reboot... met vrouwelijke waaghals!

De film uit 1993 krijgt een moderne versie.

Door de jaren heen blijft acteur Sylvester Stallone successen boeken. Eén van die successen is Cliffhanger uit 1993, geregisseerd door Renny Harlin (Die Hard 2, The Long Kiss Goodnight). Nu blijkt dat deze geliefde actie-/avonturenfilm een reboot krijgt, met een vrouwelijke hoofdrolspeler.

Dit opvallende nieuws komt via Collider. Het is regisseur Ana Lily Amirpour (The Bad Batch, A Girl Walks Home Alone at Night) die de film een modern jasje gaat geven. Amirpour over de reden:


"Ik ben erg verheugd om samen te werken met Original Films en Rocket Science, die mijn passie delen voor de personage-gedreven overlevingsfilm met een hoog adrenalineniveau. We gaan een sensationeel avontuur uitzetten die teruggrijpt op de oeroude instincten van een actiefilm. Je ziet hoe een persoon krachtig genoeg is om de meest extreme omstandigheden te overleven, en tot het uiterste wordt gedreven. Tel daarbij een spionagecomplot en een bad-ass vrouwelijke bergbeklimmer op en je hebt een echt epische heruitvinding van wat de originele Cliffhanger-film zo leuk en opwindend maakte."

In 1993 kostte Cliffhanger een bedrag van maar liefst $70 miljoen om te maken. Wereldwijd haalde de film, ook met John Lithgow en Michael Rooker, een mooie $255,0 miljoen op.



NieuwsFilm

meest populair