Algemeen

'John Wick' wordt nu ook een videogame!

De eerste teaser is te zien, maar het ziet er niet zo uit als je allicht zou verwachten...

door Steven van der Vegt om 06:55 in Algemeen
We hoeven nog maar een week te wachten totdat we Keanu Reeves voor de derde keer op het witte doek te keer zullen zien gaan als John Wick in John Wick 3: Parabellum. De eerste film was een redelijk onverwachts groot succes, het vervolg wist hier goed op verder te bouwen en de verwachtingen voor het derde deel zijn groot. Het leek filmstudio Lionsgate daarom nu ook niet zo'n gek idee om het concept verder uit te breiden naar een game.

Zo gek lijkt de link ook niet tussen de films en bepaalde actiegames. In de eerste twee films zagen we de man met de bijnaam Baba Yaga (de boeman), zoals zijn vijanden John Wick noemen, namelijk flink tekeer gaan. De vergelijking met games werd daardoor in de filmpers al vaker gemaakt, omdat de hoeveelheid slachtoffers die hij in zijn eentje erg gemakkelijk lijkt te maken nogal hoog ligt. De studio wil dit commentaar nu juist in hun voordeel gaan gebruiken.

Onverwachtse stijlkeuze
Waar je echter een meer rechttoe rechtaan actiespel zou verwachten, lijken de makers van de game echter een andere inslag te hebben gekozen. Het lijkt namelijk een actiegeoriënteerd strategiespel te worden. Ook grafisch heeft men voor een aparte look gekozen. De makers van de game werken nauw samen met de stuntcoördinators van de films, om de 'gun fu style' van de franchise goed te vertalen.

De game krijgt de titel 'John Wick Hex' en een origineel verhaal, waarbij enkele acteurs van de films ook hun stemwerk zullen bijdragen. Wanneer de game uitkomt en welke acteurs er allemaal aan mee gaan werken, is nog niet bekend. Wel is er een eerste teaser vrijgegeven:Zouden jullie de game spelen?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guido96

Avatar

Toen ik de kop las, dacht ik zeker weten. Na de beelden haak ik helaas af. Had erg gehoopt dat ze er een soort van Enter The Matrix zouden maken

nieuwslaatste nieuws

meest populair