[Updated] 'The Matrix' gaat een deel 4 krijgen!

[Updated] 'The Matrix' gaat een deel 4 krijgen!

Warner Bros. heeft al een tijd de wens om een nieuwe Matrix-film naar de bioscopen te brengen..

Update: Ok verwarring alom. Ondanks dat dit bericht zeer serieus leek heeft /Film nu toch te horen gekregen dat het allemaal zeer onwaarschijnlijk is. We zullen wel zien dus...

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat The Matrix in de bioscopen draaide en filmliefhebbers compleet overdonderde met een unieke mix van ongekende actie, kung fu en harde sci-fi. Ook is het inmiddels alweer 16 jaar geleden dat de Wachowskis de trilogie eindigde met back-to-back vervolgen The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Het lijkt erop dat de twee regisseurs nu klaar zijn om zich opnieuw onder te dompelen in de cyberpunk-wereld van de Matrix.

Dit verrassende nieuws komt voort uit een interview dat Yahoo! Movies onlangs had met John Wick: Chapter 3 -regisseur Chad Stahelski, die als stuntman van Keanu Reeves meewerkte aan de Matrix-trilogie. Hij zei er het volgende over:

"Ik ben super blij dat de Wachowskis niet alleen een nieuwe Matrix gaan maken, maar ook de wereld die we al kennen zullen uitbreiden. Als het qua niveau op dezelfde hoogte ligt als wat ze eerder voor elkaar hebben gekregen, ben ik er als de kippen bij. Ik zou dolgraag weer als stuntman of enige andere capaciteit willen meewerken."

Stahelski kon echter niet met zekerheid zeggen of Lilly en Lana Wachowski ook zullen regisseren:

"Als ze hulp willen op dat vlak, leg ik direct alles neer om ze van dienst te zijn."

Reboot of vervolg?
Eerder werd al bekend dat Warner Bros. een soort van reboot van The Matrix zou willen maken en dat de Wachowskis daar niet bij betrokken zouden zijn. Het zou natuurlijk een stuk beter zijn om de bedenkers van deze wereld te betrekken bij nieuwe Matrix-avonturen.

NieuwsFilm

meest populair