Algemeen

[Updated] 'The Matrix' gaat een deel 4 krijgen!

Warner Bros. heeft al een tijd de wens om een nieuwe Matrix-film naar de bioscopen te brengen..

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
Update: Ok verwarring alom. Ondanks dat dit bericht zeer serieus leek heeft /Film nu toch te horen gekregen dat het allemaal zeer onwaarschijnlijk is. We zullen wel zien dus...

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat The Matrix in de bioscopen draaide en filmliefhebbers compleet overdonderde met een unieke mix van ongekende actie, kung fu en harde sci-fi. Ook is het inmiddels alweer 16 jaar geleden dat de Wachowskis de trilogie eindigde met back-to-back vervolgen The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Het lijkt erop dat de twee regisseurs nu klaar zijn om zich opnieuw onder te dompelen in de cyberpunk-wereld van de Matrix.

Dit verrassende nieuws komt voort uit een interview dat Yahoo! Movies onlangs had met John Wick: Chapter 3 -regisseur Chad Stahelski, die als stuntman van Keanu Reeves meewerkte aan de Matrix-trilogie. Hij zei er het volgende over:

"Ik ben super blij dat de Wachowskis niet alleen een nieuwe Matrix gaan maken, maar ook de wereld die we al kennen zullen uitbreiden. Als het qua niveau op dezelfde hoogte ligt als wat ze eerder voor elkaar hebben gekregen, ben ik er als de kippen bij. Ik zou dolgraag weer als stuntman of enige andere capaciteit willen meewerken."

Stahelski kon echter niet met zekerheid zeggen of Lilly en Lana Wachowski ook zullen regisseren:

"Als ze hulp willen op dat vlak, leg ik direct alles neer om ze van dienst te zijn."

Reboot of vervolg?
Eerder werd al bekend dat Warner Bros. een soort van reboot van The Matrix zou willen maken en dat de Wachowskis daar niet bij betrokken zouden zijn. Het zou natuurlijk een stuk beter zijn om de bedenkers van deze wereld te betrekken bij nieuwe Matrix-avonturen.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tako

Avatar

Ben ik zeer benieuwd welke kant ze nu opgaan!

Gigan72

Avatar

John Wick blijkt Neo te zijn.

Neo zit al jaren vast in een programma van The Matrix als john wick

Rich Art

Avatar

Toevallig laatst weer gekeken. De eerste blijft tof, maar die twee vervolgen... man, man, man... Wie zag daar het nut van in?

Artificialis

Avatar

Waarschijnlijk gaan ze niet regisseren, maar het beste is als ze dat natuurlijk wel gaan doen. Van mij part laten ze zichzelf 10x ombouwen, nieuwe Matrix-films van de Wachowski's zijn altijd welkom.

Revolutions had zich wat mij betreft wat meer in de Matrix mogen afspelen, maar in principe vermaak ik mij met alle drie de films. Reloaded heeft misschien wel de meest vermakelijke set pieces in de trilogie.

Hylian_Knight

Avatar

Wow, dit had ik ff gemist. Ik denk al hebben die 2 broers nu 2 zussen die het van hen over gaan nemen? Google heeft veel duidelijk gemaakt inmiddels...

Zembo

Avatar

Als het in de trent wordt als deel 2 en 3 dan laat maar zitten. Los van de effects waren de 2 vervolg delen een klus om doorheen te komen. Anamoly dit en simmely dat. Zoveel onnodige dure woorden.

Steve-O

Avatar

Ik vond het juist verfrissend werken dat Revolutions zich grotendeels in de echte wereld afspeelde. Die actie-scene voorafgaand de club was voor mijn part teveel van hetzelfde. Los van dat vond ik Revolutions over het algemeen een beetje lauwtjes. Reloaded daarentegen had meer interessante thema's en ideeën in de omloop en is een zeer vermakelijke film op zichzelf. De eerste blijft wel de beste.

Ik zou heel graag een nieuwe Matrix film van de Wachowski's willen zien. Of het nou een sequel of prequel wordt, maakt mij niet zoveel uit. Zou natuurlijk gaaf zijn om de opmars van de machines te kunnen zien, al heeft The Animatrix dat met de Second Renaissance ook al erg goed verteld.

Master Of Films

Avatar

Rich Art "De eerste blijft tof, maar die twee vervolgen... man, man, man... Wie zag daar het nut van in?"
Mag ik jou omhelzen. Wat een prachtige opmerking heb je gemaakt. Zo 1000% met je eens.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Ze zorgen voor de screenplay en het script de Regie wordt overgelaten aan iemand anders WB als Distributeur en Producer en hopelijk een star cast met Nolan als Director.

en je hebt de beste Matrix die je maar kan bedenken.

Sparrow_LW

Avatar

Van mij mag het.... deel 1 was natuurlijk een meesterwerk en deel 2 en 3 konden deel 1 niet benaderen, maar ik vond ze nog steeds vermakelijk....

Deel 1 was een malse Rib-eye, en deel twee en drie speklappen, niet zo verfijnd, maar nog steeds erg lekker.... of niet MOF? Smiley face

Rich Art

Avatar

Kom in mijn armen, Master of Films!

Sunspot

Avatar

Zelfde wereld, geen reboot.

Was een wapenstilstand aan het einde van deel 3, wil zien hoe het verder is gegaan.

Ook weer met Neo, maar ook nieuwe personages Smiley face

Steve Harwin

Avatar

Nou Rich Art en Master of Films, ik ben t wel met jullie eens. Deel 2 had zo nog wat aardige momenten, maar was ver beneden niveau van deel 1. Deel 3 was gewoon flut. Zo zonde.

Sunspot

Avatar

^

Deel 3 was inderdaad niet veel soeps, maar best goeie dingen, vooral einde.

Wil het vooruit zien gaan, of ze moeten prequel maken, hoe alles zo gekomen is, misschien wel meer interessant Smiley face

Maar was net als bij LotR, deel 3 was shit, alleen maar gevechten en zo, alles heel groots, maar uiteindleijk boring

Frietgezicht

Avatar

Deel 1 top hoewel ik vind dat die de magie van destijds een beetje verloren heeft. Er zijn ook zoveel parodies op gemaakt dat het soms zelfs tijdens het origineel kijken mij daaraan doet denken.

Deel 2 maken ze een wat ingewikkeld raar verhaaltje van. De snelweg scene, Neo tegen al Mr Smith’s en Monica Bellucci waren nog goed.
Deel 3 weinig soeps.

Reeves is weer hot dankzij John Wick en reboots/late sequels ook dus begrijp het wel.
Verwacht geen hoogstaande film want als ik kijk naar wat de zusters gedaan hebben in de filmwereld lijkt The Matrix eerder een uitzondering qua kwaliteit maar hoewel ik mij er niet op verheug ben ik wel benieuwd.


Goku32

Avatar

Dat mee je niet, deel 1 was goed deel 2 redelijk. Deel 3 was gewoon gaar

Devenace

Avatar

Vond deel 1 ok, deel 2 en 3 nog velen malen beter.
Vooral het deel met de Merovingian, andere rogue programs, en de Architect, geweldig!
En ook het concept, hoe vaak ze ook probeerden en welk pad ze ook kozen ze wonnen nooit, alleen deze versie kwam het meest dichtbij van allemaal.

Civilian Supreme

Avatar

Er zitten zeker wel heel veel gave momenten in deel 2 en 3 alleen jammer dat de regisseurs een beetje doorsloegen met een aantal dingen.
Waaronder de leren pakjes en zonnebrillen fetish van de regisseurs, technohouseparty's, het ingewikkelder/vager maken van het verhaal dan nodig is en de afschuwelijke playstation cgi bij sommige gevechten, met name tegen de vele Smiths in het park. Totaal onnodig want de stukjes waar Neo wel echt aan het vechten was waren ubercool. Desallnietemin heb ik destijds erg genoten van de films en hoop nog steeds op een vervolg MET Keanu Reeves. Alleen in deze regisseurs heb ik weinig vertrouwen meer, heb het idee dat zij zich met het 1e deel wat hebben moeten inhouden, iets wat zij daarna nooit meer hebben gedaan.
Dan liever de regisseur van Wick of die van The Raid. (Villeneuve mag trouwens ook wel)

Bintzak

Avatar

Wat zag monica bellucci er lekker uit in 1 van die films. Hmmmmmm

kokosnoot

Avatar

De 1e was geniaal! De 2e bevat een paar leuke momenten waarvan ik 1tje geniaal vindt..De Merovingian die Causality uitlegt...cause and effect..met dat dessert..ook dat vloeken in het Frans haha zeldzaam zo een stukje in een film. 3e vond ik de minste.
Als het lukt om een echt goed en Origineel plot neer te zetten waar ook een flink stuk creativiteit in zit en ziel dan ben ik wel nieuwsgierig maar kan ook makkelijk een teleurstelling worden (voor mij persoonlijk dan).

NieuwsFilm

meest populair