Eerste recensies 'John Wick: Chapter 3 - Parabellum'!

Eerste recensies 'John Wick: Chapter 3 - Parabellum'!

Is het derde deel beter of slechter dan de voorgangers?

Aankomende week verschijnt John Wick: Chapter 3 - Parabellum in de Nederlandse bioscoopzalen. Het is het derde deel in de reeks en de vraag is uiteraard of de makers het verhaal en de personages interessant weten te houden. De eerste recensies staan nu online.

Chad Stahelski's Chapter 3 - Parabellum is na 27 getelde recensies heerlijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een uitstekende 96%, met een sterke 8,28 als gemiddelde beoordeling. "John Wick: Chapter 3 - Parabellum herlaadt zich voor opnieuw een stevige ronde met de briljant gechoreografeerde, over-the-top actie die fans van de franchise eisen," luidt de 'Critics Consensus'. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Wickiverse
"Met een naadloze mix van CGI en stuntwerk choreografeert Stahelski vloeiend balletten van kogels en eindeloze gewelddadige confrontaties in een grimmig stad," aldus de recensent van Associated Press. En The Hollywood Reporter: "Een epos van gechoreografeerde chaos die de Wickiverse op een voornamelijk aangename manier uitbreidt. Deze is voorbestemd om de fans van de verrassende franchise tevreden te stellen. Als de belachelijke aspecten je irriteren; waarom kijk je eigenlijk?"

Te stilistisch
De recensent van Variety was erg kritisch over het derde deel: "Kijken naar "John Wick 3" is een oefening van pure esthetische desensitisatie. Het geweld dat we krijgen te zien, neemt volledig afstand van de realiteit van pijn of lijden, of angst, of begeerte, of triomf of verlies." De film zou zich dus te veel focussen op de stilistische zaken.

En het houdt niet op
Zoals bekend gaat de filmserie door zolang de fans dat willen. "De opzet voor een "Chapter 4" is een teken dat de makers een langdurig verblijf in hun hoofd hebben," aldus TheWrap. En een lekkere om af te sluiten, van Entertainment Weekly: "Ik wil niet de indruk wekken dat John Wick 3 iets groters is dan een prachtig gechoreografeerde, onnodig gewelddadige actiefilm. Maar zoals prachtig gechoreografeerde, onnodig gewelddadige actiefilms zijn, is deze ware kunst."



NieuwsFilm

meest populair