Algemeen

Eerste recensies 'John Wick: Chapter 3 - Parabellum'!

Is het derde deel beter of slechter dan de voorgangers?

door Bram de Groot om 10:51 in Algemeen
Aankomende week verschijnt John Wick: Chapter 3 - Parabellum in de Nederlandse bioscoopzalen. Het is het derde deel in de reeks en de vraag is uiteraard of de makers het verhaal en de personages interessant weten te houden. De eerste recensies staan nu online.

Chad Stahelski's Chapter 3 - Parabellum is na 27 getelde recensies heerlijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een uitstekende 96%, met een sterke 8,28 als gemiddelde beoordeling. "John Wick: Chapter 3 - Parabellum herlaadt zich voor opnieuw een stevige ronde met de briljant gechoreografeerde, over-the-top actie die fans van de franchise eisen," luidt de 'Critics Consensus'. Hieronder een aantal regels uit recensies.


Wickiverse
"Met een naadloze mix van CGI en stuntwerk choreografeert Stahelski vloeiend balletten van kogels en eindeloze gewelddadige confrontaties in een grimmig stad," aldus de recensent van Associated Press. En The Hollywood Reporter: "Een epos van gechoreografeerde chaos die de Wickiverse op een voornamelijk aangename manier uitbreidt. Deze is voorbestemd om de fans van de verrassende franchise tevreden te stellen. Als de belachelijke aspecten je irriteren; waarom kijk je eigenlijk?"

Te stilistisch
De recensent van Variety was erg kritisch over het derde deel: "Kijken naar "John Wick 3" is een oefening van pure esthetische desensitisatie. Het geweld dat we krijgen te zien, neemt volledig afstand van de realiteit van pijn of lijden, of angst, of begeerte, of triomf of verlies." De film zou zich dus te veel focussen op de stilistische zaken.

En het houdt niet op
Zoals bekend gaat de filmserie door zolang de fans dat willen. "De opzet voor een "Chapter 4" is een teken dat de makers een langdurig verblijf in hun hoofd hebben," aldus TheWrap. En een lekkere om af te sluiten, van Entertainment Weekly: "Ik wil niet de indruk wekken dat John Wick 3 iets groters is dan een prachtig gechoreografeerde, onnodig gewelddadige actiefilm. Maar zoals prachtig gechoreografeerde, onnodig gewelddadige actiefilms zijn, is deze ware kunst."9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Eindelijk iets om naar uit te kijken. Wat een rampzalig filmjaar is het tot nu toe geweest.

X-pool

Avatar

zin in !

eltorro

Avatar

Klinkt goed. We hebben maar geluk met een actie serie waar de kwaliteit constant hoog ligt. Inmiddels staat de film al op 97%.

adofmirosch

Avatar

Inderdaad maac! nog maar een paar dagen :D

Goov25

Avatar

Zin an!!

Civilian Supreme

Avatar

Maac, ik heb een hoop films al gezien dit jaar maar er zijn er maar weinig blijven hangen, laat staan dat ik ze goed vond.

Ook Endgame viel mij zwaar tegen op bijna alle fronten. Deze heb ik dan wel weer erg veel zin in, ik hoop dat ze nog even doorgaan met de franchise.

d3c3pticon0608

Avatar

Klinkt weer als een perfecte John Wick film Smiley face!! Geniet nog steeds van deel 1 & 2, dus deel 3 staat hoog op mijn watch list!! Kom maar weer door Smiley face!

TwinsA

Avatar

Dit is weer iets om naar uit te kijken, en om de mooie trilogy box aan te schaffen naast die van The Matrix.

pancho

Avatar

Wat een verrekkes slechte film, geloof dat ie 359 mensen vermoord heeft

NieuwsFilm

meest populair