Fans starten petitie voor herdenkingsbeeld Marvel-icoon Stan Lee in New York

Fans starten petitie voor herdenkingsbeeld Marvel-icoon Stan Lee in New York

Deze legende verdient een standbeeld.

Het valt niet te ontkennen dat het werk van Stan Lee van grote invloed is geweest op het Marvel Cinematic Universe zoals wij dat vandaag de dag kennen. Veel mensen zijn dan ook opgegroeid met de superhelden en strips die Lee heeft gecreëerd. Fans hopen nu via een petitie een herdenkingsbeeld te regelen.

Stan Lee verdient een eigen standbeeld in hartje New York City, zo vindt David Gourlay. Hij is via Change.org een petitie gestart om een herdenkingsmonument voor Lee te realiseren. Op het moment van schrijven heeft de initiatiefnemer ruim 52.000 handtekeningen opgehaald. Het doel is om er uiteindelijk 75.000 te verzamelen.

Geboortestad
Gourlay heeft zijn petitie gericht aan de burgemeester van de Amerikaanse stad. Lee groeide op in Manhattan, maar verhuisde in 1980 samen met zijn vrouw Joan naar Los Angeles. Lee is van onschatbare waarde geweest voor Marvel en bedacht onder meer geliefde personages als Spider-Man, Doctor Strange en Silver Surfer. Lee overleed in november vorig jaar. Hij werd 95 jaar oud.

NieuwsFilm

meest populair