'Alyssa Milano roept vrouwen op tot een seksstaking'

'Alyssa Milano roept vrouwen op tot een seksstaking'

Baas in eigen buik!

Hollywood komt massaal in opstand tegen de nieuwe anti-abortuswetgeving die de Amerikaanse staat Georgia heeft aangekondigd. Actrice Alyssa Milano (Charmed) heeft nu via Twitter haar vrouwelijke volgers opgeroepen om over te gaan op een heuse seksstaking.

"Onze rechten op voortplanting worden van ons afgenomen", schrijft Milano (46) boos op Twitter. "Totdat vrouwen weer de wettelijke controle over hun eigen lichaam hebben, kunnen we het niet riskeren om zwanger te worden". Milano roept op tot een seksstaking en heeft daarbij de hashtag #SexStrike in het leven geroepen. Deze werd al snel trending in de Verenigde Staten.

Controversieel
Aanleiding van het protest is het feit dat de staat Georgia op het punt staat om strengere abortusregelingen in te voeren. Georgia werkt namelijk aan een wet waarmee abortus na zes weken - dus zodra er een hartslag meetbaar is - verboden wordt. Tegenstanders wijzen erop dat vrouwen in die periode vaak nog niet weten of ze zwanger zijn. In de praktijk zou de wetgeving daardoor neerkomen op een totaalverbod.



NieuwsFilm

meest populair