Blu-ray review 'Aquaman' - De DC-knaller van eind 2018!

Blu-ray review 'Aquaman' - De DC-knaller van eind 2018!

James Wan en Jason Momoa zetten koers uit voor DC-filmuniversum.

Bekijk de afbeeldingRegie: James Wan | Cast: Jason Momoa (Arthur), Amber Heard (Mera), Willem Dafoe (Vulko), Patrick Wilson (King Orm), Nicole Kidman (Atlanna), Dolph Lundgren (King Nereus), Yahya Abdul-Mateen II (Manta), Temuera Morrison (Tom Curry), Ludi Lin (Captain Murk), Michael Beach (Jesse), Randall Park (Dr. Stephen Shin), Graham McTavish (King Atlan), e.a. | Speelduur: 143 minuten | Bioscooprelease: 13.12.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

De DC-film Aquaman verscheen een jaar na het Justice League-debacle en moest dé film worden die de juiste impuls moest geven aan de filmreeks. En hierin slaagde de visuele krachtpatser met vlag en wimpel. Na een meer dan redelijk ontvangst wist de superheldenfilm van James Wan (Fast & Furious 7, The Conjuring) flink te profiteren van een Star Wars-loze kerstperiode en haalde uiteindelijk bijna $1,15 miljard op ~ nog altijd meer dan Marvels Captain Marvel.

Warner Bros. bracht het 160 - 200 miljoen dollar kostende Aquaman - goed voor een waanzinnige $1.147,8 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Aquaman volgt Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de Zeven Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1 en 1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246467 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Aquaman zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de heldhaftige onderwaterheld en de achterkant geeft aan dat er meer dan 60 minuten aan extra's te bekijken is. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & Geluid

Deze Blu-ray uitgave laat een voortreffelijk beeld zien, met een haarscherpe weergave en werkelijk prachtige kleuren. Van ruis of andere zaken is amper sprake, al blijft de filmische uitstraling zeker bewaard. Als je van de IMAX-scènes houdt, dan zit je bij deze uitgave goed. Een flink deel van de film is in IMAX-formaat te zien, al zijn deze tot stand gekomen door een conversie naar dit groot formaat.

Warner Bros. levert een maximale audiotrack, aangezien je een Dolby Atmos-track (Dolby Digital Plus 7.1) aan kunt zetten. Hieronder kun je optimaal van de vele geluidseffecten en de muziek van Rupert Gregson-Williams (Wonder Woman, Hacksaw Ridge) genieten. Technisch gezien alvast een topuitgave.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is in overvloed aanwezig op de schijf. De meest omvangrijke featurette is Going Deep Into the World of Aquaman en is een uitgebreide en mooie blik op de complete ontwerp van de film; dus vooral het visuele gedeelte. De regisseur en titelheld worden in de featurettes Becoming Aquaman en James Wan: World Builder besproken en er is een aantal featurettes over de visuele aspecten (bijv. Aqua Tech en Atlantis Warfare), bepaalde personages, zoals Black Manta (The Dark Depths of Black Manta), en de heldinnen (Heroines of Atlantis). En zo zijn er meer video's over specifieke zaken uit de film. Afsluitend is er ook een blik op de totstandkoming van drie scènes, namelijk Submarine Attack, Showdown in Sicily en The Trench.

Groots visueel DC-geweld!

Met duidelijk meer personage-ontwikkeling, humor en kleur weet Aquaman een meer behapbare, minder serieuze en grauwe weg in te slaan dan de voorgaande DC-films. En dit moet eigenlijk ook wel, aangezien we in deze DC-film onderwaterridders op zeepaarden en witte haaien zien. Dit nog los van de waanzinnige schaaldieren in de enorme eindstrijd die nog grootser aandoet dan de eindclash in Avengers: Endgame. Visueel is het geheel prachtig en de film van James Wan is met recht een ware popcorn-knaller. De film biedt ook legio van kansen. Een vervolg is al gepland voor 2022 en er zou een spin-off moeten komen over de duistere wezens The Trench.

NieuwsFilm

meest populair