Ook 'Spider-Man: Far From Home' richting monsterscore

Het tweede solo-avontuur van Spider-Man: Homecoming.

Met een score van bijna $360 miljoen in het eerste Noord-Amerikaanse weekend was de opening van Avengers: Endgame onvoorspelbaar hoog. Binnen twee maanden debuteert alweer de volgende MCU-film: Spider-Man: Far From Home. De eerste box office-voorspelling voor de film is alvast erg positief.

De eerste Spider-Man solofilm in het Marvel Cinematic Universe noteerde in 2017 een prima, maar nog erg gemiddelde $117,0 miljoen in het Noord-Amerikaanse premièreweekend. Dit deel kwam in de States uiteindelijk uit op $334,2 miljoen en wereldwijd op $880,2 miljoen.

Forse aftrap
Jon Watts' Far From Home zou volgens Box Office Pro gaan starten met een zesdaagse score van maximaal $230 miljoen. Gezien de feestdagen (4 juli) in de States verschijnt de tweede Spidey-solofilm daar al op dinsdag 2 juli. Het weekend zou goed zijn voor $90 tot 120 miljoen. Ergens lijkt dit aan de wat behouden kant, aangezien de Marvel-hype op dit moment door het dak gaat.

De eindscore van Far From Home zou uitkomen op ruim $405 miljoen en dat is dan weer fors hoger dan het eerste deel. Mocht er in de rest van de wereld verhoudingsgewijs een dezelfde stijging zijn, dan zou de film als negende MCU-film langs het miljard gaan. Vanaf 4 juli in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair