Celebrity

Aston Martin brengt James Bond 'Goldfinger'-auto op de markt voor 3.500.000 euro!

Met alle gadgets erop en eraan!

door Rik Timmer om 11:21 in Celebrity
James Bond-fans en bovenal liefhebbers van luxe sportauto's kunnen hun geluk niet meer op. De onafhankelijke autofabrikant Aston Martin kondigde een kleine jaar geleden aan de Aston Martin DB5 uit Goldfinger weer te gaan maken, zij het gelimiteerd. Deze week is bekendgemaakt hoeveel het er zullen worden, wat er op het prijskaartje komt te staan en welke vermakelijke gadgets uit de gelijknamige film erin zitten. Een schietstoel? Wie weet.

Allereerst is onthuld dat Aston Martin in totaal 28 voertuigen gaat produceren. Vijfentwintig zullen verkocht worden voor minimaal 2.75 miljoen Engelse ponden of maximaal voor 3.5 miljoen. De overige drie krijgen andere bestemmingen. Zo houdt Aston Martin er zelf één en gaat een andere naar EON Productions, het bedrijf achter de tientallen Bond-titels. De derde wordt geveild voor een goed doel.

Constructie
De productie vond plaats in het Engelse graafschap Buckinghamshire, in het stadje Newport Pagnell. Daar werden de DB5's oorspronkelijk ook gemaakt. De fabriek wordt tegenwoordig voor andere doeleinden toegepast: het restaureren van Aston Martins. Het maken van de wagen zelf was ook een hele onderneming.

Voor Goldfinger werden er namelijk meerdere auto's gebruikt om de verschillende, verborgen foefjes mee aan te tonen. Met gebruikmaking van filmmagie en een montageruimte werden de beelden zo geknipt dat het op dezelfde auto leek. De nieuwe versie zal daarentegen wel alle Bond-gadgets bevatten. Helaas is het niet toegestaan om met deze knaller van een wagen de openbare weg op te gaan.

Schietstoel
Om de Aston Martin DB5 zo authentiek mogelijk te maken worden alle technische en gevaarlijke creaties van de vindingrijke Q in de wagen verwerkt. We hebben het o.a. over draaiende kentekenplaten (drie verschillende nummerborden kunnen toegepast worden), namaak machinegeweren die achter de knipperlichten vandaan komen en een apparaat dat zogenaamd olie op het wegdek kan spuiten om van achtervolgers af te komen.

De grootste verrassing moet de welbekende schietstoel zijn waarmee Bond meerdere vijanden de lucht in heeft geschoten. Deze zal namelijk niét in de nieuwe DB5 verwerkt worden. Wees niet helemaal teleurgesteld, want een vertegenwoordiger van Aston Martin verzekert ons dat de knop wel aanwezig zal zijn en ingedrukt kan worden voor "één á twee verrassingen."

nieuwslaatste nieuws

meest populair