De 2022 'Star Wars'-film wordt geregisseerd door makers 'Game of Thrones'!

Eerste details over volgende Star Wars-film na The Rise of Skywalker.

Even geleden werd duidelijk dat Walt Disney en Lucasfilm voor december 2022, 2024 en 2026 nieuwe Star Wars-films hebben ingepland. Toen werden er nog geen details prijsgegeven over die films, maar nu is duidelijk dat de eerste een Star Wars-film wordt van de makers van Game of Thrones.

Tijdens de 6th Annual Moffett-Nathanson Media and Communications Summit heeft Disney CEO Bob Iger het nieuws onthuld dat Game of Thrones-showrunners David Benioff en D. B. Weiss eind 2022 hun eerste Star Wars-film gaan opleveren. Ze zullen de film zowel schrijven als regisseren. Meer wilde de Disney-baas niet zeggen.

Een nieuwe trilogie?
Volgens de berichten zouden Benioff en Weiss, die onder meer de allerlaatste aflevering van Game of Thrones hebben geregisseerd, werken aan een nieuwe trilogie. Daarnaast zou ook The Last Jedi-regisseur Rian Johnson werken aan een trilogie.

De drie nieuwe films werden recent vastgezet op 16 december 2022, 20 december 2024 en 18 december 2026. Uiteraard krijgen we eerst nog Star Wars: The Rise of Skywalker, de film die de Skywalker-saga afrondt. Deze uiteindelijk negendelige reeks startte in 1977 met de original trilogy, de prequel trilogy en de recente sequel trilogy.

NieuwsFilm

meest populair