Algemeen

De 2022 'Star Wars'-film wordt geregisseerd door makers 'Game of Thrones'!

Eerste details over volgende Star Wars-film na The Rise of Skywalker.

door Bram de Groot om 07:00 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat Walt Disney en Lucasfilm voor december 2022, 2024 en 2026 nieuwe Star Wars-films hebben ingepland. Toen werden er nog geen details prijsgegeven over die films, maar nu is duidelijk dat de eerste een Star Wars-film wordt van de makers van Game of Thrones.

Tijdens de 6th Annual Moffett-Nathanson Media and Communications Summit heeft Disney CEO Bob Iger het nieuws onthuld dat Game of Thrones-showrunners David Benioff en D. B. Weiss eind 2022 hun eerste Star Wars-film gaan opleveren. Ze zullen de film zowel schrijven als regisseren. Meer wilde de Disney-baas niet zeggen.

Een nieuwe trilogie?
Volgens de berichten zouden Benioff en Weiss, die onder meer de allerlaatste aflevering van Game of Thrones hebben geregisseerd, werken aan een nieuwe trilogie. Daarnaast zou ook The Last Jedi-regisseur Rian Johnson werken aan een trilogie.

De drie nieuwe films werden recent vastgezet op 16 december 2022, 20 december 2024 en 18 december 2026. Uiteraard krijgen we eerst nog Star Wars: The Rise of Skywalker, de film die de Skywalker-saga afrondt. Deze uiteindelijk negendelige reeks startte in 1977 met de original trilogy, de prequel trilogy en de recente sequel trilogy.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Laat het van The Old Republic zijn. Daar zijn zoveel films van te maken. Smiley face

Mav Damian

Avatar

Ik weet niet of je daar enthousiast moet van worden. Als je kijkt naar hun werk in het laatste seizoen van Games of Thrones.

PRIME

Avatar

@ Mav Damian

Hou toch op. Ze zijn ook verantwoordelijk voor alle andere seizoenen.

eltorro

Avatar

En daarnaast is het laatste seizoen nog steeds top. Maar persoonlijk zie ik ze liever aan originele projecten werken of in ieder geval iets anders dan Star Wars. Rian Johnson is een goede regisseur, alleen daar zag je niks van terug in zijn Star Wars film.

centr1no

Avatar

Prime "Hou toch op. Ze zijn ook verantwoordelijk voor alle andere seizoenen. "

Ze hebben daarvoor werkelijk niet veel meer hoeven doen dan de boeken een beetje aan passen.
George R. R. Martin is verantwoordelijk voor die seizoenen en niet deze 2 onervaren 'schrijvers'.

centr1no

Avatar

eltorro "Rian Johnson is een goede regisseur, alleen daar zag je niks van terug in zijn Star Wars film. "

Rian Johnson is een redelijk bekwame regisseur die misschien met meer ervaring goed zou kunnen worden.
En dat zag je wel degelijk in The Last Jedi.
Zijn regisseren staat ook los van het (mede door hem geschreven) script wat gewoon slecht was.

adofmirosch

Avatar

Benieuwd of er ooit eens een tweedelig of vierdelige star wars reeks komt. In plaats van solo films of een trilogie.

Sand

Avatar

Inderdaad, de boeken volgen van GOT was niet zo moeilijk.. nu het laatste seizoen zonder boeken geschreven is, zie je ook waarom dit het slechtste seizoen is.. elke aflevering denk ik "damn they f*cked up". Heel het voorgaande wordt bijna teniet gedaan door dit slecht geschreven seizoen

jordicraft

Avatar

Er zijn geruchten dat Rian's zn trilogie waarschijnlijk niet door gaat.

Ereptile

Avatar

Yeah.... Game of Thrones was goed de eerste 4 a 5 seizoenen toen ze de boeken volgde. Ik was altijd wel benieuwd wat ze zouden doen met de serie nadat het verhaal van de show de boeken voorbij was... Maar ik vond de dingen die de showwriters zelf schreven gewoon niet goed.

Het was zoals Tywin Lannister zou zeggen: "Madness and stupidity..."

Geranimous

Avatar

De boeken volgen is niet zo moeilijk? Belachelijke uitspraak. Dan heb in de verste verten geen idee hoe moeilijk het is en wat erbij komt kijken om een tv serie zo groot als deze op poten te zetten. En dan heb je de boeken ook niet gelezen. Want alleen al beslissen wat je wel en niet laat zien, want de wereld van A Song of Ice and Fire is belachelijk groot, is al een enorm complexe opgave. TV is een heel ander medium en makkelijk is wel het laatste dat het zou kunnen noemen.

Chrischzz

Avatar

De laatste aflevering van GoT voelde wel heel erg aan als snel afgeraffeld qua verhaal.

Zonder al te veel te spoilen denk ik dat veel mensen wel iets epischer hadden verwacht tussen de broers en hoe ze Cersei hebben aangepakt in deze aflevering.
Dat andere met die ene was al aardig goed aan te zien komen over alle seizoenen heen, maar was dan wel redelijk verrassend, alleen niet heel logisch uitgevoerd dat ze eerst de hele stad aanpakte en niet gelijk naar het punt toe ging waar haar doel lag..

De laatste aflevering heeft wel een heel hoop goed te maken wil het een beetje een voldoende einde hebben.

PRIME

Avatar

@ Centr1no Ik vind het wel heel erg door de bocht als je denkt dat ze 'werkelijk niet veel meer hoeven doen dan de boeken een beetje aan passen'

Daar komt bij dat GRRM al seizoenen niet meer mee schrijft.

ExtraDip3000

Avatar

Super goed nieuws! De zeikerds zullen toch blijven zeiken over van alles en nog wat.....

Maar deze films zullen rustig weer de miljard aan tikken. Net zoals The Rise Of Skywalker, dan hoor je alle doemdenkers ook niet meer

Dannyvv

Avatar

Betekend dit nu dat Star wars ook een stuk gewelddadiger,bloederiger en 18+ gaat worden....

Maac

Avatar

centr1no "Ze hebben daarvoor werkelijk niet veel meer hoeven doen dan de boeken een beetje aan passen."
Dit is inderdaad erg naïef.

Verder verkies ik elke andere regisseur boven Johnson voor nieuwe Star Wars-films. Niet dat ik verlegen zit om nog meer van dit universum te zien, maar Johnson kan echt niet veel. Sommige namen zouden zeker interesse kunnen opwekken. Als ik me voorstel dat iemand als Denis Villeneuve zou tekenen voor een Star Wars-trilogie (liever iets anders), dan heb je ineens weer een reden om naar de bioscoop te gaan.

Master Of Films

Avatar

jordicraft "Er zijn geruchten dat Rian's zn trilogie waarschijnlijk niet door gaat."
Logisch dat deze geruchten de kop uitsteken. Een aantal keren heeft Bob Iger de namen David Benioff en D. B. Weiss laten vallen in interviews. Ook heeft Kathleen Kennedy deze twee heren genoemd in een recente interview. Maar beide hebben niks gezegd over Rian Johnson en nieuwe Star Wars trilogie. Dat terwijl Johnson's nieuwe trilogie zo groots werd aangekondigd bij Lucasfilm in november 2017 (net voor The Last Jedi).

Mav Damian

Avatar

Prime "Hou toch op. Ze zijn ook verantwoordelijk voor alle andere seizoenen"
Dat klopt en ze hebben helemaal geen verkeerd werk afgeleverd, maar sinds dat men de boek heeft ingehaald voelt dat ze bij de laatste twee seizoenen er gewoon snel van af wouwen van verhaal.

The Leftovers (onderschatte serie ooit) is prima voorbeeld hoe dat men zonder de boek verder gingen.

Colruiter

Avatar

Vergeet niet dat deze gasten ook de eerste solo van Wolverine hebben geschreven, en hun werk aan Game of Thrones na seizoen 4 toen ze zelf dingen zijn beginnen toevoegen en veranderen getuigt eer van hun gebrek aan talent dat ze met Wolverine getoond hebben. Ze hebben GoT verkloot en seizoen 8 is de kers op de drol, maar we blijven allemaal kijken want we houden van de personages en de afleveringen zijn steeds weer heel degelijk geregisseerd.

Master Of Films

Avatar

Colruiter "Vergeet niet dat deze gasten ook de eerste solo van Wolverine hebben geschreven...getuigt eer van hun gebrek aan talent dat ze met Wolverine getoond hebben."
Nee, dat was David Benioff. Dat deed hij samen met Skip Woods (die schrijver eikel van A Good Day to Die Hard en die gare Hitman films). D.B. Weiss had niks met X-Men Origins: Wolverine te maken.

Maar je kan Benioff moeilijk de gehele schuld geven aan X-Men Origins: Wolverine, niet waar Smiley face

Daartegen heeft Benioff het boek The 25th Hour geschreven, daarvan werd er wel een zeldzame goeie Spike Lee film van gemaakt. De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend kunnen we wel toepassen op Benioff.

centr1no

Avatar

geranimous "De boeken volgen is niet zo moeilijk? Belachelijke uitspraak. Dan heb in de verste verten geen idee hoe moeilijk het is en wat erbij komt kijken om een tv serie zo groot als deze op poten te zetten. En dan heb je de boeken ook niet gelezen. Want alleen al beslissen wat je wel en niet laat zien, want de wereld van A Song of Ice and Fire is belachelijk groot, is al een enorm complexe opgave. TV is een heel ander medium en makkelijk is wel het laatste dat het zou kunnen noemen."
Wat ze wel of niet lieten zien werd pas een issue op het moment dat ze niet meer wisten waar de verhaallijnen van een aantal karakters heen gingen omdat die nog niet geschreven waren.
De reden dat ik GOT (de serie) zo goed vond is omdat ze de eerste seizoenen werkelijk bijna scene voor scene de boeken volgden.
Hoe e.e.a. in beeld te brengen is een vak apart, maar qua schrijfwerk hebben ze daar niet veel aan gedaan.

NRush

Avatar

Zijn dat dezelfde makers van het laatste seizoen? ;p

nieuwslaatste nieuws

meest populair