Algemeen

Meer 'Evil Dead' op komst, maar zonder Bruce Campbell als Ash...

De acteur zegt klaar te zijn met door bloed te kruipen.

door Steven van der Vegt om 12:00 in Algemeen
In 1981 kwam The Evil Dead uit, een film met een immens laag budget die met veel creativiteit, passie en plezier gemaakt werd. De culthit sluimerde door het filmlandschap en leverde zes jaar later een kruising tussen remake en sequel op, in de vorm van Evil Dead II. Deze film koos voor een veel meer humoristische inslag en was een nog groter succes dan zijn voorganger. Het derde deel, Army of Darkness, zette deze lijn voort maar was financieel minder succesvol. De films wisten regisseur Sam Raimi op de kaart hadden te zetten, die later de eerste drie Spider-Man-trilogie zou maken. Het boegbeeld van de serie was echter Bruce Campbell als de man met een motorzaag als rechterhand en een shotgun in zijn linkerhand: Ash Williams.

Deze lijn werd doorbroken toen Fede Álvarez (Don't Breathe) zijn reboot mocht maken in 2013. Althans, Bruce Campbell was enkel in een kleine cameo op het einde te zien. Deze film ging tevens volledig terug naar de oorspronkelijke horror-roots, de humor ging haast volledig overboord. Ondanks dat de recensies redelijk positief waren, wilden de fans de oude Evil Dead terug, met Campbell als Ash en de bijbehorende humor. Dit kregen ze met drie seizoenen Ash vs Evil Dead, een serie die draaide van 2015 tot en met 2018. Toen de serie plots geannuleerd werd, gaf een verontwaardigde Campbell aan klaar te zijn met de rol die hij eigenlijk zo graag speelde.

Toch meer Evil Dead
Nu geeft de acteur toe dat er toch meer Evil Dead aan zit te komen. Hij geeft aan zelf echter nog steeds geen zin te hebben om wederom door de modder te kruipen. Een foto die hij onlangs online plaatste, waarin hij als het personage te zien is, gaf de fans hoop. Deze blijkt echter enkel voor een boek te zijn genomen. De games waarin zijn personage voorkomt, blijft hij echter nog steeds van zijn stem voorzien. Over de toekomst van de filmreeks sprak hij zich verder nog ietwat cryptisch uit: "Jullie gaan verschillende versies zien en jullie gaan meer Evil Dead zien. We zijn nog niet klaar met de reeks, er zijn nog meer verhalen te vertellen."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

laat hem maar achter de schermen werken

Janushhw

Avatar

Zet dan gelijk freddy n jason terug op t scherm als deadites. Zoals t gerucht gingn

Angelo1979

Avatar

Yeaaaaah!
Laat maar komen.
Serie is te gek.

Goku32

Avatar

Dan sla ik over, zonder ash is het geen reet aan. Hij maakt de evil dead die gast

Gigan72

Avatar

De films en serie zijn echt geweldig..

En denk dat we Bruce nog wel terug gaan zien.
Nu zeg hij van niet maar dat kan volgende week weer anders zijn.

Wilmar

Avatar

Wat is het verschil tussen een vervolg en een sequel?

Blockbuster

Avatar

@ Wilmar

Ik denk dat FT bedoelt:

Kruising tussen een remake en een sequel. Want feitelijk was Evil Dead II gewoon hetzelfde als Evil Dead I, maar dan met een groter budget. Het zijn iig allebei meesterwerken en staan in mijn Top 10 beste horrorfilms ooit.

Spider-fan

Avatar

Ik vraag me af, als hij geen zin meer had om Ash te spelen, waarom het einde van de serie niet anders gemaakt was. Het einde is duidelijk weer het begin van een heel nieuwe verhaallijn.

Sunspot

Avatar

Top franchise!

Voroal deel 1 en 2, deel 3 wat minder. Serie is leuk, maar films ervan blijven beste voor mij.

Remake was ook verrassend oke.

Sunspot

Avatar

@spider-fan

Tja, kan dat hij zich bedacht heeft, dat hij die vrijheid heeft, bepaald contract.

Misschien iets in zijn leven, waardoor hij (even) geen zin meer heeft.

Denk dat hij die vrijheid zeker wel heeft, is echt met zijn homies gemaakt ook, en uiteindleijke is de franchise gewoon Bruce Campbell! Smiley face

Gigan72

Avatar

Misschien leuk om te weten dat er een theorie is onder de fans dat Dragg Me To Hell canon is met de Evil Dead films.

Sunspot

Avatar

^
Goeie film sowieso, zou makkelijk in het zelfde universum kunnen zijn, 1 van de demonen

Gigan72

Avatar

Blijf het nog steeds jammer vinden dat <
Freddy vs Jason vs Ash niet is door gegaan.

Ze hadden ook Jason vs Ash kunnen doen
In Jason goes to hell zie je het boek uit Evil Dead en gebruiken ze die dolk uit Evil Dead 2 om Jason te verslaan.

Spider-fan

Avatar

Drag Me To Hell deed me eigenlijk helemaal niks. Terwijl ik wel dol ben op Raimi (ook de Spider-Man films, vandaar mijn username). Ik ging dolenthousiast naar de bioscoop om weer een nieuwe horrorfilm van Raimi te zien, maar de film was het gewoon niet voor mij.
Ik miste ook de overeenkomsten met Night of the Demon - één van mijn meest favoriete klassieke horrorfilms. Ik zou hem nog wel eens willen zien en kijken wat ik nu vind - soms kan je perspectief op films veranderen.

Ik vermoed trouwens dat het me tegenviel omdat het in sommige opzichten (de make-up en bepaalde scènes) wel op Evil Dead lijkt (vandaar ook zo'n fantheorie), maar het dat toch niet is. Het zit dus dicht tegen één van je favoriete films aan, maar wordt dat nooit helemaal.

Het kan inderdaad dat Campbell zich pas later bedacht heeft om niet verder te willen gaan met de Evil Dead serie. Dat dat nog niet beslist was op het moment dat ze het einde opnamen.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Ze waren het wel van plan, maar ik weet toch niet of dat leuk was geweest. Jason zegt eigenlijk niks en Ash praat voortdurend - dat lijkt me niet lang leuk. Misschien is Freddy tegen Ash leuker - omdat ze elkaar dan kunnen aftroeven met grappige opmerkingen.

Maar Freddy vs. Jason zorgde er niet bepaald voor dat ik meer van dat soort confrontaties wilde zien - was toch uiteindelijk een tegenvaller.

NieuwsFilm