Taika Waititi (Thor: Ragnarok) deed geen research voor rol als Adolf Hitler

Taika Waititi (Thor: Ragnarok) deed geen research voor rol als Adolf Hitler

De acteur annex regisseur zal de dictator vertolken in zijn nieuwste film.

Voorheen was regisseur en acteur Taika Waititi met name bekend bij de liefhebbers, maar sinds hij voor Marvel Thor: Ragnarok maakte, is hij bij een veel groter publiek bekend. Dit betekent niet dat hij alweer klaarstaat om de volgende blockbuster te maken. Zijn volgende project lijkt weer een typisch maffe Waititi-film te worden. Eentje waarin hij zelf Adolf Hitler zal gaan spelen.

De film, getiteld Jojo Rabbit,gaat over een eenzaam Duits jongetje temidden van de Tweede Wereldoorlog. Nadat hij ontdekt dat zijn moeder (een rol van Scarlett Johansson) een joods meisje verstopt op hun zolder, moet hij zijn eigen naïeve patriottisme onder ogen zien. Dit met de hulp van zijn denkbeeldige vriend, Adolf Hitler. Nadat we Waititi een knullige vampier zagen vertolken in What We Do In The Shadows en Korg in Thor: Ragnarok, ligt een komische versie van Hitler natuurlijk in de lijn der verwachting.

Eigen versie
De filmmaker vond het voor deze acteursrol echter belangrijk om een eigen versie van de dictator neer te zetten, waarvoor hij ook een goede argumentatie heeft. "Ik deed geen research en baseerde hem niet op iets dat ik ooit van Hitler zag. Ik maakte er gewoon een eigen versie van, eentje met een slecht kapsel, kleine snor en slecht Duits accent. Het zou raar zijn de echte Hitler te spelen, want hij was een klootzak en daar zit niemand op te wachten".

NieuwsFilm

meest populair